Teoretisk filosofi - kandidatkurs, inom Kandidatprogram i logik, filosofi och matematik
Kursen är avsedd för studenter på Kandidatprogrammet i Logik, filosofi och matematik. Den fördjupar kunskaper specifikt i teoretisk filosofi och består av en litteraturkurs om 7.5 hp som studenten väljer själv från ett utbud av kurser, ett obligatoriskt litteraturseminarium om 7.5 hp, samt ett examensarbete om 15 hp.
Kandidatkursen i teoretisk filosofi bygger vidare på Teoretisk filosofi II. Kursen består av ett uppsatsmoment om 15 hp, och två litteraturmoment om vardera 7,5 hp.
Upprop och information:
Måndagen den 17 januari 2022 kl 11-12, på Zoom.
Kursansvarig lärare
Åsa Wikforss
-
Kursupplägg
Kursen består av tre delar: en litteraturkurs om 7,5 hp som studenten väljer själv från ett utbud av kurser, ett obligatoriskt litteraturseminarium om 7,5 hp, samt ett examensarbete om 15 hp.
Delkurs 1: Litteraturseminarium 7,5 hp
Delkursinnehåll
Fördjupat studium, i seminarieform, av några centrala och inflytelserika uppsatser, eller monografi, i modern teoretisk filosofi. Urvalet varierar från termin till termin och i mån av möjlighet tas viss hänsyn till kursdeltagarnas önskemål och intressen.En detaljerad plan för delkursen läggs upp på kursens Athenasida.
Lärare: Sören Häggqvist
Undervisningsspråk: Svenska
Delkurs 2: Litteraturkurs 7,5 hp
Här väljer du fritt från ett urval av 7.5-hp kurser. Vårterminen 2022 kan du välja mellan sex olika kurser. Givetvis kan du inte välja en kurs som du har läst tidigare under programmet. Alla kurserna går på halvfart, dvs. över 9-10 veckor. Två av dem går under terminens första hälft, dvs. v.3 – v.12, här kallad Period 1, och resterande kurser går således under terminens andra hälft, v.12 – v.22, här kallad Period 2. Här är listan på kurser som är aktuella för studenter på logik, filosofi och matematik-programmet under vårterminen 2022:
Valbara delkurser vårterminen 2022
Period 1 (220117 – 220322)
Period 2 (220323 – 220603)
Tema från den teoretiska filosofins historia, 7.5 hp
Information om de valbara delkurserna
För information om delkursernas innehåll, undervisningsformer, undervisningsspråk, lärare, examinationsformer, betygsskala samt betygskriterier: klicka på länkarna till respektive kurs!Närvarokrav
Normalt sett har de flesta av de valbara delkurserna närvarokrav, men på grund av att undervisningen måste anpassas till online-format, så har vi i flera fall åsidosatt närvarokraven. Information om vad som gäller finns på respektive kurssida.Vilken kurs ska du välja?
Eftersom uppsatsskrivandet oftast äger rum under terminens andra hälft rekommenderas du att i första hand välja någon av de kurserna som går under period 1. Om detta inte passar dig, för att den kurs du är mest intresserad av går under period 2, så går det så klart bra att välja en kurs från period 2. Du behöver då sikta på att komma igång med uppsatsarbetet mer intensivt under terminens första hälft.Uppsats- och litteraturseminarium
Uppsatsseminarium 15 hp
Upprop och introduktion: Samma möte som kursuppropet (se ovan).
Lärare: Åsa Wikforss
Den detaljerade planeringen för uppsatsmomentet kommuniceras via epost till deltagarna, ovh schemaläggs i TimeEdit.
-
Kurslitteratur
Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart. -
Kontakt
Studievägledare Sama Agahi
Studierektor Mattias Högström