Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Fransk grammatik och ordkunskap

Stockholms universitet ger den här kursen i fransk grammatik. Fokus ligger på modern skriven standardfranska. Kursen ger dig också träning i franskt ordförråd. Den ges på distans (webbaserad undervisning med lektioner i realtid) och på kvällstid.

Kursen behandlar de viktigaste aspekterna av modern franska, med fokus på skrivet språk. Föreläsningar varvas med övningar, både inom och utanför lektionstiden. Förutom syntax och morfologi innehåller kursen även vokabulär och grundläggande språkanalys. Ett kontrastivt perspektiv ingår i kursen. De inledande veckorna repeteras den grundläggande grammatiken i ett ganska högt tempo. Om dina förkunskaper är bristande, tänk därför på att du avsätter tillräckligt med tid för att kunna repetera grundläggande grammatik och ordförråd under kursens första veckor, så att du inte kommer efter.

Kursen ges på distans, det vill säga att lektionerna och examinationen sker online med hjälp av en videokonferenstjänst. Du förväntas närvara aktivt på dessa lektioner. Undervisningen sker främst på franska men svenska används ofta för att förklara teoretiska begrepp.

Kursen erbjuds varje hösttermin på kvartsfart kvällstid.

Skulle du vilja läsa ytterligare en kurs på kvällen kan du kombinera den här kursen med Franska, muntlig språkfärdighet (7,5 hp) eller Kvinnliga röster i den franskspråkiga litteraturen (7,5 hp).

Varmt välkommen att söka till kursen!