Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Franska I i Frankrike

 • 30 hp

Franska I i Frankrike ger dig de nödvändiga grunderna för att behärska det franska språket samtidigt som du får en bred orientering i Frankrikes historia, samhälle och kultur. Du läser också ett urval modern fransk litteratur och diskuterar aktuella ämnen. Förutom föreläsningar och genomgångar får du rikligt med praktik under kursens gång, och övar på så sätt kontinuerligt upp din muntliga och skriftliga färdighet. Dessutom har du utmärkta möjligheter att på plats förkovra din franska ytterligare utöver de schemalagda lektionstillfällena. Kursens innehåll motsvarar Franska I, 30 hp. Avslutad kurs ger behörighet till Franska II.

AIX
 • Kursupplägg

  Undervisning

  Från och med HT 2019 kommer Franska I i Frankrike, 30 hp ges på Internationella Skolorna i Aix-en-Provence: https://www.is-aix.com/

  IS Aix-en-Provence är en internationell språkskola som undervisar franska som främmande språk till studenter från världens alla hörn. Skolan har starka svenska rötter eftersom den skapades av Kursverksamheten vid Stockholms universitet (idag Folkuniversitetet) 1972 och hette då Institut Franco-Scandinave. Skolan heter numera IS Aix-en-Provence (Internationella Skolorna) och har fortfarande många olika samarbeten med svenska skolor och en svensk rektor. All övrig personal är fransk och alla lärare har franska som modersmål med erfarenhet av att undervisa franska som främmande språk för en bred publik.

  Skolan ligger på gångavstånd från stadskärnan och olika bussar stannar i närheten eller precis framför skolan. Möjligheter till att hyra cykel under kursen finns inne i staden. Skolan ligger i en charmerande byggnad med tre våningsplan, två terrasser och 14 klassrum som alla är fullt utrustade. Bredvid skolan finns en park samt stadens nyrenoverade simbassäng. På gångavstånd finns caféer och restauranger.

  Boende

  Skolan kan ordna med boende i värdfamilj och erbjuder olika typer av boende i familj under hela kursen eller boende i familj för de fyra första veckorna enbart, om du vill ordna med eget boende på plats. Skolan kan även förmedla andra typer av boende än värdfamilj; hotell, lägenhetshotell samt vissa privatägda lägenheter.

  Antagna studenter kommer att kontaktas med erbjudanden om boende.

 • Schema

  Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
 • Kurslitteratur

  Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.
 • Mer information

  För allmän information om våra utlandskurser, se: Utlandskurser

  Lärplattform: Athena

 • Kontakt