Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Teckenspråk - lär dig grunderna I

Det här är en kurs för dig som är nyfiken på teckenspråk. Här lär du dig hur språket är uppbyggt och får prova på att kommunicera på svenskt teckenspråk.

För dig som är antagen HT2021

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen - kurser

Är du antagen till en kurs vid Institutionen för lingvistik? Välkommen! Efter andra antagningsbeskedet får du ett välkomstbrev med mer information om registrering och terminsstart.

Registrering HT21

De flesta av våra kurser öppnar för webbregistrering den 10 augusti

26 augusti är sista registreringsdag för kurser som börjar i period 1 (30 aug).
25 oktober är sista registreringsdag för kurser som börjar i period 2 (1 nov). 

Observera att registrering är obligatorisk för alla studenter och att du förlorar din studieplats om du inte registrerar dig. 

Antagen med villkor

Om du är antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig, eftersom institutionen måste bedöma din behörighet. Ta kontakt med studentexpeditionen så får du hjälp: exp@ling.su.se

Reservantagning och sena anmälningar

Reserver antas i turordning vartefter lediga platser uppstår. Erbjudande om reservplats skickas till den e-postadress du angett på antagning.se. Svarstiden är i regel kort – se till att du dagligen har koll på din e-post.

Har du gjort en sen anmälan (efter 16 juli) kommer ditt välkomstbrev i samband med eventuell efterantagning. Brevet skickas till den e-postadress du registrerade när du gjorde din anmälan.

Mer information

Kontaktuppgifter och mer information hittar du under våra utbildningssidor

Institutionen för lingvistik/Utbildning

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Bekanta dig med ett språk som uttrycks i en helt annan språklig dräkt än den talade-lyssnade modaliteten. Teckenspråk – lär dig grunderna I är kursen för dig som vill veta mer om tecknade språk och själv vill prova på enklare kommunikation på svenskt teckenspråk.

Kursen innehåller både praktisk språkfärdighetsträning och teoretiska genomgångar av teckenspråkets struktur och grammatik. Kursen presenterar också ett historiskt perpektiv på dövsamhälle och teckenspråk och ger en orientering i hur de båda är integrerade med varandra.