Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Att motverka klimatförändringen

 • 7,5 hp

Kursen fokuserar på lösningar över olika skalor för att nå klimatneutralitet, och olika åtgärder för att bekämpa orsakerna till mänsklig påverkan på klimatförändringarna. Drivkrafter och möjligheter att minska klimatpåverkande utsläpp genom politisk styrning, tekniska lösningar, socio-ekonomiska förändringar, och inom andra områden kommer att behandlas.

För dig som är antagen HT2020

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

 1. Aktivera ditt SU-konto

  Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

 2. Registrera dig på din institution

  Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

 3. Ta del av institutionens information

  På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen - kurser

 

Coronavirusinformation  

Information om höstterminen 2020

 

Registrering

Antagna studenter
Registrera dig på webben (Ladok för studenter) senast 24 augusti. Webbregistreringen öppnar 5 augusti. Om du inte har studerat vid Stockholms universitet tidigare behöver du först aktivera ditt universitetskonto (läs mer här).

Villkorligt antagna studenter
Om du blivit villkorligt antagen måste du kunna styrka din behörighet till kursen senast vid kursstart. Kontakta studeranu@aces.su.se.

Återbud
Om du inte ännu har registrerat dig och vill lämna återbud ska du göra det på Antagning.se. Om du har registrerat dig men ångrar dig, då ska du göra avbrott på kurs via Ladok för studenter.

Upprop

För att bekräfta slutliga antalet deltagare, har varje kurs ett upprop vid första föreläsningen. Om du inte kan delta måste du kontakta oss (studeranu@aces.su.se) senast samma dag som kursen börjar.
 

Läs mer på institutionens webbplats

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

MI2006 moln

Kursen är ett nytt fakultetsövergripande samarbete som koordineras av Institutionen för Miljövetenskap (ACES) i nära samarbete med andra institutioner inom Bolincentret för Klimatforskning såsom institutionerna för Geologisk vetenskap, Naturgeografi, Meteorologi, Resilienscentret (och övriga inom BIG) samt medverkande lärare från Humanvetenskapliga området, inklusive från institutionerna för Statsvetenskap, Juridik, IIES (Institute for International Economic Studies), Filosofi, Ekonomisk Historia och Internationella Relationer, Arkeologi och Engelska. Kursen utvecklas i ett nära samarbete med University of California (UC)systemet där den ges på samtliga UC campuses 
Kursen behandlar åtgärder och lösningar för att nå klimatneutralitet. I kursen ingår:
•     Klimatsystemet och klimatförändringar
•     Naturvetenskapliga, socioekonomiska och politiska orsaker till den pågående klimatförändringen
•     Klimatförändringens påverkan på jorden från naturvetenskapliga, socioekonomiska och politiska perspektiv
•     Lokala och globala aktiviteter och lösningar för ett klimatneutralt samhälle och en analys av deras positiva och negativa konsekvenser
•     Individens och samhällets ansvar för rättvisa och jämlikhet i relation till miljöfrågor
•     Analys av olika politiska åtgärder mot utsläpp av växthusgaser och för att styra den tekniska utvecklingen mot en hållbar energiförsörjning

 • Kursupplägg

  Kursen går på halvfart för att underlätta att den kan tas parallellt med andra kurser.

  Undervisning

  Undervisningen består av webbaserade föreläsningar och övningar samt campusbaserade seminarier. Detta är alltså en hybridkurs där aktivt lärande genom ett ”flipped classroom”-upplägg (aktivt lärande/aktiviteter av studenterna) är en viktig del. Deltagande i seminarier är inte obligatoriskt. Kursen ges på engelska.

  Examination

  Undervisning och examinationen genomförs på engelska.

 • Mer information

  Kursen ges som fristående kurs. Kursen ges på engelska.

  Kursen ges i samarbete med University of California, Institutionen för geologiska vetenskaper, Institutionen för naturgeografi, Meteorologiska institutionen, Institutionen för biologisk grundutbildning Statsvetenskapliga institutionen, Institutet för internationell ekonomi, Engelska institutionen, Institutionen för arkeologi och antikens kultur, Institutionen för ekonomisk historia och internationella relationer, Juridiska institutionen och Filosofiska institutionen

 • Kontakt

  Studievägledare

  Frågor om antagning, registrering, schema osv.

  studeranu@aces.su.se, 08-674 7339

  Kursansvarig

  Kevin Noone, Kevin.Noone@aces.su.se

  Department of Environmental Science, unit of Biogeochemistry