Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Kandidatprogram i geologi, geokemi och geofysik

  • 180 hp

Geologi, geokemi och geofysik omfattar läran om Jordens uppbyggnad och utveckling samt de kemiska och fysiska processer som omformar Jorden, dess klimat, hav och miljö vilka tillsammans lägger grunden för livet på Jorden.

För dig som är antagen HT2020

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

collage with students doing field work at the Department of geological sciences, SU.

Du läser kurser om geologins grunder, om Jordens byggstenar som mineral, bergarter och olika livsformer, om havens utveckling, samt om storskaliga processer som plattektonik, bergskedjeveckning, vulkanism och jordbävningar. Det ingår även kurser om Jordens kemiska uppbyggnad och de kemiska kretslopp som ligger till grund för klimatförändringar.

Fördjupningskurser och självständiga arbete finns inom institutionens forskningsområden: maringeologi, geokemi eller klassisk geologi. Geologi, geokemi och geofysik är ämnen som man måste se i verkligheten och känna på. Därför varvas de teoretiska studierna med exkursioner, fältstudier, laborationer, och praktik. Förutom att vår utbildning är forskningsförberedande har du som geolog, geokemist eller geofysiker en nationell såväl som internationell arbetsmarknad att se fram emot.

Vårt kandidatprogram i geologi, geokemi och geofysik 180 hp har geologiska vetenskaper som huvudämne. Undervisningen sker främst på engelska men även på svenska.

HT20 | Under hösten kommer universitetet att fortsätta ha minskat fysisk undervisningen. Därför kommer alla kurser, med undantag av isotopgeologi, att ha ett blandad undervisningsformat för att kunna arbeta i mindre grupper. Isotopgeologi kommer endast att läsas som  distanskurs. Detaljer om kurserna kan du hitta på kurssidorna via  digitala katalogen eller genom att kontakta kursansvarig.