Kandidatprogram i kemi, 180 hp

En kemiutbildning i världsklass kan låta kaxigt men vi vågar lova att det är exakt vad vi erbjuder. Kandidatprogrammet ger dig kunskaper inom kemins alla områden, stor vana vid arbete i labbet och nära samarbete med duktiga forskare och engagerade lärare. Är det kanske du som kommer att leda arbetet mot en mer hållbar värld?

Kemister är hett eftertraktade – både i Sverige och utomlands. Utsikterna för jobb efter avslutad utbildning är mycket goda! Vill du komma ut snabbt i arbetslivet räcker det med en kandidatutbildning för att vara attraktiv på arbetsmarknaden. En tidigare kemistudent säger så här:

Under programmets gång kommer du att läsa allt från organisk kemi, oorganisk kemi och fysikalisk kemi till biokemi, neurokemi och analytisk kemi. Du kommer dessutom att lära dig mer om exempelvis kommunikation, projektledning och forskningsmetodik. I programmet ingår även ett terminslångt forskningsprojekt.

Utbildningen har en tydlig arbetslivskoppling genom föreläsningar, studiebesök ¬och arbetsmarknadsdagar. Du har också möjlighet att läsa delar av utbildningen i någon annan del av världen.

Nästan alla föreläsare är aktiva forskare. Forskningsanknytningen är viktig, både för utbildningen men också för framtiden. Många av våra tidigare studenter väljer att själva forska efter studierna, och för dem är den forskningsanknutna undervisningen en verklig bonus.

Väljer du kandidatprogrammet i kemi har du tre roliga och spännande år framför dig. En utbildning i kemi är början på något stort – den kan leda till att just du blir en av framtidens problemlösare, entreprenörer eller upptäckare som arbetar för ett bättre samhälle.

Vet du vad du vill läsa?

Sök bland kurser och program

Vad finns att läsa på SU?

Alla våra ämnen