Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Masterprogram i klimatvetenskap

 • 120 hp

Mastersprogrammet i klimatvetenskap är en bred klimatutbildning och syftar till att ge överblick klimat- och miljöförändringar på olika tidsskalor och geografiska områden, observerade och möjlig framtida utveckling.

För dig som är antagen HT2020

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

 1. Aktivera ditt SU-konto

  Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

 2. Registrera dig på din institution

  Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

 3. Ta del av institutionens information

  På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

collage of different nature images

Programmet är tvärvetenskapligt och spänner över flera institutioner och discipliner. Programmet ger bland annat förståelse för de fysikaliska och kemiska processer, på korta såväl som på långa tidsperspektiv som påverkar och styr klimatet samt hur kunskapsläget ser ut inom klimatforskning ur olika samhällsperspektiv.

HT20 | Under hösten kommer universitetet att fortsätta ha minskat fysisk undervisningen. Därför kommer alla kurser, med undantag av isotopgeologi, att ha ett blandad undervisningsformat för att kunna arbeta i mindre grupper. Detaljer om kurserna kan du hitta på kurssidorna via digitala katalogen och/eller genom att kontakta kursansvarig.

 • Programöversikt

  Programmet syftar till att ge en inblick och förståelse för klimatförändringen och dess konsekvenser samt olika typer av åtgärder för att förebygga och minska konsekvenserna. Kunskaper om naturliga och antropogena klimatförändringar är viktiga för att förstå den utveckling som skett på jorden under årtusenden och dess troliga framtida utveckling. Mastersprogrammet vänder sig till den som vill utveckla och bredda sina kunskaper för att kunna analysera globala klimat- och miljöförändringar och dess konsekvenser. Programmet ger en bra grund för arbete med klimat- och miljöfrågor på myndigheter, organisationer eller internationella organ eller vidare forskning på universitet och högskolor.

  Mer information om progammet finns på programmets engelska sida

 • Kontakt

  Agatha de BoerUniversitetslektor, Paleoocean modelering
  Agatha de Boer
  agatha.deboer[at]geo.su.se
  (0)8 16 47 30 | Rum: R238