Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Kandidatprogram i molekylärbiologi

 • 180 hp

Upptäckter inom molekylärbiologi får ett stort inflytande i framtidens samhälle inom exempelvis bioteknik och biomedicin. Studera biologiska processer på molekylär, cellulär och organismnivå i kandidatprogrammet i molekylärbiologi, och få en grund för fortsatt forskning eller arbete inom till exempel livs- eller läkemedelsindustrin.

För dig som är antagen HT2020

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

 1. Aktivera ditt SU-konto

  Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

 2. Registrera dig på din institution

  Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

 3. Ta del av institutionens information

  På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen - program

Välkommen till Institutionen för biologisk grundutbildning! Vi är glada att vi får vara del av din studentupplevelse och bidra till dina framtida framgångar.

För att du ska få en bra start på studierna har vi samlat det viktiga du behöver känna till här. Läs igenom noga och om hör av dig om du har frågor.


Med start till höstterminen kommer vi delvis återgå till campusförlagd undervisning i den takt det är möjligt. Obligatoriska moment kommer i stor utsträckning ges på campus, anpassat enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Delar av undervisningen kommer att ges online för att minska smittspridningen. Läs mer om undervisningen på BIG hösten 2020.


Registrering

Du som är ny programstudent kallas till en introduktionsvecka och ett obligatorisk upprop, veckan innan terminsstart. OBS! Om du är antagen till Masterprogram bör du i god tid innan uppropet kontrollera om du har villkor på din antagning. Se "Behörig med villkor" nedan.

Notera att uppropet är obligatorisk och om du inte deltar kan du förlora din plats på programmet. Om du har förhinder att delta måste du höra av dig till Studentexpeditionen senast en timme innan uppropet.

När du deltagit på uppropet blir du registrerad på programmet och höstterminens kurser.

Introduktion till kandidatprogram

Introduction to Master's programmes

Behörig med villkor

Om du är behörig med villkor kan du inte registreras eftersom institutionen först måste bedöma din behörighet. Det framgår i ditt antagningsbesked från Antagning.se om du har villkor.

Villkor till mastersprogram är nästan alltid att du måste bli klar med din kandidatexamen. Du måste uppfylla villkoret innan programmet börjar och avslutad kandidatutbildning ska vara dokumenterad i Ladok/Antagning.se. Om du inte kommer bli klar i tid bör du lämna återbud.

Så fort du uppfyller alla kraven för programmet (se "Särskild behörighet" här på programsidan) så skickar du ett meddelande till info.big@su.se med följande information:

 • Ämnesrad: Villkor
 • Ditt namn
 • Vilket program du är antagen till

Har du frågor kring ditt villkor kan du kontakta studievägledaren.

Läs om behörighet

Funktionsnedsättning

Om du har behov av särskilt pedagogiskt stöd kan du ansöka om stöd och anpassningar. Du bör söka så snart som möjligt efter att du blivit antagen för att kunna ta del av bästa möjliga stöd.

Så här ansöker du om stöd

När du har ditt Nais-intyg kontaktar du studievägledaren för ett möte där vi går igenom anpassningarna. Efter mötet ska du ta kontakt med kursansvariga för de kurser du kommer gå och meddela dem att du blivit beviljad stöd, för att de ska kunna förbereda sig på ett bra sätt.

Lämna återbud

Om du inte längre vill ha din plats så är det viktigt att du lämnar återbud så att en annan sökande kan få platsen. Observera att återbud via Antagning.se endast kan göras innan uppropet. Återbud efter att du registrerats på programmet räknas som avbrott.

Lämna återbud på antagning.se

Läs mer om studieavbrott

Om du har särskilda skäl för att inte kunna påbörja utbildningen så kan du söka om att skjuta upp studierna, så kallat anstånd, till nästa gång utbildningen ges, normalt följande år.

Läs mer om anstånd

Reservplats

Om du har fått en reservplats kan du komma in på din önskade utbildning om någon tackar nej till sin plats. Reservantagning sker främst i samband med uppropet. Om det är aktuellt med reservantagning så kallas du som reserv till uppropet.

Mer information om dina studier hos oss

På vår webbplats hittar du mer information kring dina studier hos oss.

su.se/big

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Programmet ger en bred och grundläggande utbildning inom de molekylära livsvetenskaperna. Kursen kommer att öppna för sen anmälan den 15:e juli.