Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Portugisiska I i Portugal

Kursen ges vid Universidade do Porto, Faculdade de Letras (FLUP).

För dig som är antagen VT2021

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

 1. Aktivera ditt SU-konto

  Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

 2. Registrera dig på din institution

  Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

 3. Ta del av institutionens information

  På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen

Information om upprop, registrering, lärplattform m.m. hittar du på den här sidan inom kort.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Kursen ger grundläggande kunskaper i talad och skriven portugisiska och träning i muntlig och skriftlig färdighet. Kursen ger dessutom en bred orientering i de portugisiskspråkiga ländernas kultur och samhällsliv.

 • Kursupplägg

  Du behöver inte ha förkunskaper i språket för att börja studera portugisiska. Under utbildningen kommer du att öva upp din språkfärdighet genom läsning av texter, träning i muntlig kommunikation och skriftliga övningar samtidigt som du systematiskt går igenom grammatiken. Du har dessutom utmärkta möjligheter att på plats förbättra din portugisiska ytterligare utöver de schemalagda lektionstillfällena.
  Kursens innehåll motsvarar Portugisiska I, 30 hp på Stockholms universitet. Avslutad kurs ger behörighet till Portugisiska II.

  Delkurser

  Delkurserna är: Text och Språkstruktur I, Muntlig färdighet och interaktion, Text och Språkstruktur II och Portugisiska i världen.

 • Schema

  Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
 • Kurslitteratur

  Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.
 • Mer information

  Lärplattform: Athena

  För allmän information se Utlandskurser

  Universitetet

  Kursen kommer att ges vid Universidade do Porto Faculdade de Letras (FLUP).

  Universidade do Porto är Portugals näst största universitet med nästan 30000 studenter och grundades 1911. Portos universitet rankas bland de bästa i Portugal.

  Universidade do Porto består av olika campus. Faculdade de Letras är beläget i ett område som kallas Boavista/Campo Alegre och ligger väster om Portos centrum. Närmaste tunnelbanestation är ”Casa da Música” med ca 10 minuters gångavstånd till campus.

  Med buss eller tunnelbana tar man sig enkelt in till city och till Portos historiska centrum.

  Boende

  Universitetet kan hjälpa till med olika typer av boende. En förutsättning för garanterat boende är att man som student på kursen har kontaktat universitetet, senast 21 dagar innan kursens början.

  Information om boende skickas till antagna vid urval 1. Du bör då kontakta universitetet så snart som möjligt om du vill få hjälp med bostad.

 • Kontakt