Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Portugisiska I i Portugal

Kursen ger grundläggande kunskaper i talad och skriven portugisiska och träning i muntlig och skriftlig färdighet. Kursen ger dessutom en bred orientering i de portugisiskspråkiga ländernas kultur och samhällsliv.

Kursen, som ges i Portugal av lokala lärare och lärare från Stockholms universitet, ger grundläggande kunskaper i talad och skriven portugisiska och träning i muntlig och skriftlig färdighet. Kursen ger därtill en bred orientering i de portugisiskspråkiga ländernas kultur och samhällsliv.

Delkurserna är:

Text och Språkstruktur I

Muntlig färdighet och interaktion

Text och Språkstruktur II

Portugisiska i världen

Inom kort kommer mer information om utbildningen att finnas på den här sidan. Fram till dess finns informationen på ansvarig institutions egen webbplats.
 • Kursupplägg

  Du behöver inte ha förkunskaper i språket för att börja studera portugisiska. Under utbildningen kommer du att öva upp din språkfärdighet genom läsning av texter, träning i muntlig kommunikation och skriftliga övningar samtidigt som du systematiskt går igenom grammatiken. Du har dessutom utmärkta möjligheter att på plats förbättra din portugisiska ytterligare utöver de schemalagda lektionstillfällena.
  Kursens innehåll motsvarar Portugisiska I, 30 hp på Stockholms universitet. Avslutad kurs ger behörighet till Portugisiska II.

  Delkurser

  Delkurserna är: Text och Språkstruktur I, Muntlig färdighet och interaktion, Text och Språkstruktur II och Portugisiska i världen.

 • Schema

  Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
 • Kurslitteratur

  Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.
 • Mer information

  Lärplattform: Athena

  För allmän information se Utlandskurser

 • Kontakt