Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Masterprogram i sociologisk samhällsanalys

Det här är masterprogrammet för dig som vill bli högt kvalificerad sociolog med specialistkunskaper i statistiska/kvantitativa metoder.  Vill du läsa detta program höstterminen 2022 behöver du söka senast 17 januari 2022. Ansökningsperioden är 18 oktober 2021 -17 januari 2022.

Sociologi är det självklara ämnet för dig som är samhällsintresserad. Här får du lära dig om hur mänskliga samhällen fungerar, utvecklas och organiseras. Sociologi vid Stockholms universitet hamnar i år på plats 1 i Sverige och plats 38 i världen i den prestigefyllda Shanghai-rankningen, som listar världens bästa universitet.

Programmet har som mål att utbilda högt kvalificerade sociologer med särskilda kunskaper i statistiska och andra kvantitativa metoder. Undervisande lärare är i sin forskningsverksamhet aktiva i flera av Stockholms universitets ledande forskningsområden. Programmets utmärkande drag är dess fokus på hur kombinationen sociologisk teori och kvantitativa empiriska metoder kan användas för att analysera och bidra till kunskapsutvecklingen i såväl samhället som forskningen.

Programmet möter en ökande efterfrågan hos offentliga myndigheter och företag på färdigheter i forskningsdesign, mätning, datainsamling och kvantitativa metoder.

Undervisningsspråket är engelska. Programmet startar en gång om året, på höstterminen.