Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Kandidatprogrammet Personal, arbete och organisation

Kandidatprogrammet Personal, arbete och organisation (PAO), passar dig som har ett stort intresse för människor och organisationer. Här utbildar du dig till personalvetare och får kompetens för arbete inom HR (Human Resources). Som personalvetare blir du expert på människor, och får samtidigt ett brett område som du kan söka jobb inom efter examen.

För dig som är antagen HT2021

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen - program

Välkommen att studera hos oss!

Du hittar all information om registrering och terminsstarten på institutionens webbplats

Vi har obligatorisk webbregistrering mellan den 16-23 augusti. 

Gäller ej Kandidatprogrammet i Personal, Arbete och Organisation (PAO).

Om du har blivit antagen till PAO-programmet måste du delta på ett upprop för att tacka ja till din plats. För mer information, vänligen se välkomstmail som skickas ut i början av augusti.

Registrering

När du har aktiverat ditt universitetskonto kan du registrera dig här: https://www.student.ladok.se/student/loggain (OBS! gäller inte studenter på PAO-programmet. De måste delta i ett obligatoriskt upprop – se information ovan).

Aktivera ditt universitetskonto

Information om hur du aktiverar ditt universitetskonto finns här: su.se/nystudent

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

PAO

Programmet ger dig kompetens för arbete inom personal, arbete och organisation med de beteendevetenskapliga ämnena som grund och bredd inom främst personalekonomi och arbetsrätt. Du får de akademiska grunderna för att arbeta med personalplanering, organisations- och kompetensutveckling, ledarskap, arbetsmiljöarbete samt förhandlings- och utredningsverksamhet.

Programmet är ett sammanhållet utbildningsprogram som omfattar 180 högskolepoäng under 3 år. I utbildningsprogrammet ingår tre huvudområden, pedagogik, psykologi och sociologi. Programmet innehåller kurser med successiv fördjupning inom dessa områden. I programmet ingår kurs i juridik med arbetsrätt.

 

Till dig som är antagen inför hösten 2021

Digitalt upprop på Zoom

Genom att närvara på det digitala uppropet som hålls måndagen 23 augusti klockan 15.00 via Zoom tar du din plats i anspråk. Om du inte deltar förlorar du din plats på utbildningen. 

Mer information inklusive länk till det digitala uppropet skickas ut i ett välkomstmail 2 augusti 2021.

Information till reserver 

Beroende på hur många platser som finns kvar efter ordinarie upprop kan vi komma att kalla reserver. Om du blir kallad som reserv får du ett mail efter ordinarie digitalt upprop måndagen 23 augusti. Mailet innehåller information och en länk till ett digitalt reservupprop torsdag 26 augusti kl. 15:00 som du måste delta på om du vill tacka ja till din plats. OBS! Vi kallar endast reserver om vi har platser över efter det ordinarie uppropet.