Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Generaliserade linjära modeller

 • 7,5 hp

Genom denna kurs får du goda kunskaper om de principer och metoder som används för statistisk dataanalys inom biostatistik och andra naturvetenskapliga tillämpningsområden. Du får lära dig några av de vanligaste generaliserade linjära modellerna och att tillämpa dem praktiskt vid statistisk dataanalys i medicinska och andra tillämpningar.

För dig som är antagen HT2020

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

 1. Aktivera ditt SU-konto

  Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

 2. Registrera dig på din institution

  Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

 3. Ta del av institutionens information

  På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Kursen ger dig kompetens att avgöra vilken modell som är lämplig i de tillämpningar som kan förekomma och att tillgodogöra sig innehållet i vetenskapliga uppsatser om generaliserade linjära modeller. Du får också utveckla din förmåga till muntlig och skriftlig redovisning av undersökningsresultat.

Begrepp som tas upp under kursens gång är bland annat linjära och generaliserade linjära modeller, modeller för diskreta data och loglinjära modeller. Dessutom tillämpas och exemplifieras bland annat likelihoodbaserad inferens, linkfunktioner och olika typer av logistisk regression.

 • Kursupplägg

  Kursen läses på heltid, dagtid.

  Kursen ingår i Masterprogrammet i statistik men kan även läsas som en fristående kurs.

  Undervisning

  Undervisningen kan bestå av föreläsningar, övningar, seminarier, laborationer och handledning. Vissobligatorisk närvaro och andra obligatoriska inslag kan förekomma.

  Undervisningsspråk: Engelska.

  Kursinformation

  Övrig information för registrerade studenter finns på Athena.

  Examination

  Kunskapskontrollen sker dels genom ett skriftligt prov i slutet av kursen och/ellergenom redovisning skriftligt och muntligt av obligatoriska inlämningsuppgifter.

  Examinator

  Lärare höstterminen 2020

  Kursansvarig

  Gebrenegus Ghilagaber

  Du hittar mottagningstider i länken ovan. Det går bra att mejla och komma överens om en tid, om du vill träffas utanför mottagningstiden.

  Övningslärare

   

  Vad forskar din lärare om?

  Läs om Gebrenegus forskning om selektionsfel.

 • Kontakt

  Om du har frågor kring kursen, kontakta kursansvarig lärare:

  Lärare höstterminen 2020

  Kursansvarig

  Gebrenegus Ghilagaber

  Du hittar mottagningstider i länken ovan. Det går bra att mejla och komma överens om en tid, om du vill träffas utanför mottagningstiden.

  Övningslärare

   

  Om du har frågor kring att studera vid Statistiska institutionen, Stockholms universitet, kontakta vår studie- och karriärvägledare: Jenny Rosen.