Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Sociala perspektiv på psykisk hälsa, välfärd och normalitet

  • 7,5 hp

För dig som är antagen HT2020

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Kursen behandlar psykisk hälsa i ett folkhälsoperspektiv. Deltagarna presenteras för definitioner och metoder i epidemiologiska studier samt diskurserna om psykisk hälsa under 1900-talet. I kursen diskuteras också de teoretiska grunderna till ”sociology of health and illness”, socialt kapital och ”new public health”. Psykisk hälsa behandlas också i förhållande till kön, etnicitet och samhällsklass.

Kursen kan med fördel kombineras med kurserna SU7220 Psykisk ohälsa i ett livsloppsperspektiv 7.5 hp och SU7237 Återhämtning: Brukarperspektiv på hjälpande faktorer och sociala relationer 7.5 hp, som också ges inom Institutionen för socialt arbetes utbud av kurser på avancerad nivå, för att inom masterutbildningen få en fördjupad kunskap om psykisk folkhälsa samt livsvillkor för människor med psykiska funktionsnedsättningar.

Inom kort kommer mer information om utbildningen att finnas på den här sidan. Fram till dess finns informationen på ansvarig institutions egen webbplats.