Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Masterprogram i verksamhetsutveckling och styrning

  • 120 hp

Är du intresserad av att hitta lösningar på komplexa ledarproblem och skapa värde för kunderna? Vårt tvååriga masterprogram i Operations Management and Control ger dig den kunskap och verktyg som behövs för att hantera de dynamiska utmaningarna för moderna företag och organisationer.

För dig som är antagen HT2020

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Masterprogrammet i verksamhetsutveckling och styrning vid Stockholm Business School, Stockholms universitet, kommer att förbereda dig för en spännande och utmanande framtida karriär inom tjänster och tillverkning, i Sverige och runt om i världen. Verksamhetsutveckling är aktiviteten för att hantera resurserna avsedda för produktion och leverans av produkter och tjänster. Det handlar om design, hantering och förbättring av tjänster, processer och leveranskedjor.

Till exempel säkerställer verksamhetsstyrning att rätt produkt når rätt butik vid rätt tidpunkt; det ser till att bemanningsnivåerna är tillräckliga för att möta efterfrågan på ett sjukhus eller i ett callcenter; och det ser till att en produkt tillverkas och levereras till konsumenten på det mest resurseffektiva sättet. Att hantera verksamheten effektivt är avgörande, inte bara för företag utan också för samhället. Under utbildningen kommer du att lära dig avancerade teorier och metoder för att analysera och förbättra verksamhet, samt metoder för att analysera de ekonomiska konsekvenserna av förbättringar av verksamheten.

Utbildningen ges på engelska, för mer information se den engelska sidan.

 

"The shift from selling point products to value based solution sales processes require organisations to transform their operations strategy. Operating models of tomorrow must be able to integrate processes, governance and performance metrics across functional borders and company brands in order to deliver a cohesive and superior customer experience while at the same time staying profitable through operational excellence. The new master’s programme in Operations Management and Control at Stockholm University is well positioned to equip students for leading roles on this transformation."

Dag Sagfors, IBM Global Services - Strategy & Transformation