Go to this page on our english site

Matematikdidaktik för lärare i grundskolans tidigare år: statistik och sannolikhetslära.

 • 7,5 hp

Kursen vänder sig till dig som arbetar som lärare i F-6 och vill fördjupa dina kunskaper i och om matematikundervisning. Du har redan läst matematikdidaktik för lärare i grundskolans tidigare år I och II, båda om vardera 7,5 hp, eller andra kurser som kan motsvara dessa.

Elev
Foto: Eva Dalin

Kursen behandlar matematikområdena grundläggande statistik och sannolikhetslära. Under kursen kommer vi att arbeta praktiskt med problemlösning och olika laborativa materiel. Användande av IKT, dvs informations- och kommunikationsteknik, ingår i arbetet och diskuteras. Under kursen kommer deltagarna att konstruera en serie av lektioner för sina elever samt analysera sina egna elevers kunskaper inom mönster och samband.

 

 • Kursupplägg

  Kursen läses till stor del på distans men består av 4 obligatoriska campusförlagda seminarium. Mellan seminarierna förutsätts att deltagarna arbetar med kursen självständigt och i grupp via en lärplattform.

 • Schema

  Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.

  Schemat visas i första hand för innevarande termin, och uppdateras kontinuerligt .

   

 • Kurslitteratur

  Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.

  Kurslitteratur UM2025, UM28UU, UM28VU

 • Kontakt

  Kursansvarig:
  Linda Öhlund
  linda.ohlund@mnd.su.se

  Utbildningsadministration:
  kursadministration@mnd.su.se

Hitta fler utbildningar

Vet du vad du vill läsa?

Sök kurser och program

Vad finns att läsa på SU?

Alla våra ämnen