Språkcaféerna har sommaruppehåll!

Höstens språkcaféer kommer igång i början av september. Håll utkik här på Språkstudions webbsida och följ oss på Instagram för uppdateringar inför höstens caféer.

Är du student, medarbetare eller alumn på Stockholms universitet, eller student på något av SU:s partneruniversitet, och vill delta i språkcaféerna? Fyll i anmälningsformuläret.

Är du intresserad av att koordinera ett språkcafé på ditt eller dina modersmål? Läs mer om rollen som koordinator här och anmäl dig till vår informationsträff!

Vad är ett språkcafé?

På ett språkcafé får du öva språk och kulturell förståelse under en fika med andra som vill lära sig eller kan målspråket. Språkstudions språkcaféer leds av studenter som har det aktuella språket som modersmål. De här studentera är inte språklärare, utan vanliga vänliga studenter som ger dig möjlighet att tala och lyssna på ditt målspråk under avslappnade former. Språkcaféerna fungerar både för att förvärva nya och upprätthålla befintliga språkkunskaper. 

Vem får delta?

Alla studenter, anställda och alumner vid Stockholms universitet, universitet inom CIVIS-alliansen samt våra partneruniversitet UNAM i Mexico, HUFS i Sydkorea, Osaka University och Leipzig University är välkomna att delta. Du kan delta spontant eller regelbundet. Språkcaféerna är ett komplement till dina övriga studier och du får inga högskolepoäng för att delta.  Uppgifterna om att just du närvarat vid ett särskilt café sparas inte.

För att anmäla dig till språkcaféerna, fyll i anmälningsformuläret.

Möteplats

Leende kvinna med ipad.
Foto: Pixabay.com

Under våren 2021 hålls alla våra språkcaféer digitalt via e-mötestjänsten Zoom på grund av coronapandemin. Vi kan tyvärr inte erbjuda digitalt fika, så gör gärna en egen kopp 🍵☕️🥛 ! För att besöka våra digitala språkcaféer behöver du ladda ner Zoom och ha mikrofon och kamera på. Använd gärna headset.

Mötesrummet öppnas ca 10 minuter innan cafét börjar. Du kommer först till ett väntrum. Vi släpper in en person åt gången och stämmer av ditt namn och det språkcafé du vill besöka.

Schema och språkutbud

Höstens språkcaféer kommer igång i början av september 2021. Varje språk är schemalagt en eller två timmar per vecka. Vilka språk det finns caféer för beror helt på våra koordinatorer, och vi rekryterar cafékoordinatorer för så många språk som möjligt under hela terminen. Är du intresserad av att koordinera ett språkcafé på ditt eller dina modersmål? Läs mer om rollen som koordinator här och anmäl dig till vår informationsträff!

Kaffekopp, block och penna
Bild: Pixabay.com