Språkcafé

Under den period som Stockholms universitet endast har distansundervisning kommer språkcaféerna tills vidare hållas digitalt via e-mötestjänsten Zoom. Språkcaféerna är gratis och öppna för alla studenter och anställda vid Stockholms universitet. 
 

Schema 

Delta i våra resfria jorden-runt-resor i sommar! Under sommaren öppnar vi upp våra digitala språkcaféer även för studenter och anställda vid universiteten inom CIVIS och UNAM i Mexico, HUFS i Sydkorea, Osaka University och Leipzig University.

Digitalt språkcaféschema

Sommarens digitala språkcaféer börjar den 1:a juni och pågår fram till den 7:e augusti. Schemat kommer att uppdateras kontinuerligt, håll gärna koll på den här sidan och Facebook!

 

Vad är ett språkcafé?

Tanken med språkcaféerna är att öva språk och få större kulturell förståelse genom att fika med andra på målspråket under avslappnade former. Varje språk är schemalagt en timme/två timmar per vecka. Språkcafé leds av minst en person som har språket som sitt modersmål. Välkommen att delta regelbundet eller droppa in spontant!

 

Delta i digitalt språkcafé

Du deltar i de digitala språkcaféerna via e-mötestjänsten Zoom (se nästa avsnitt för att komma igång). Mötesrummet öppnas cirka 10 minuter innan caféerna börjar. Du kommer först till ett väntrum. Vi släpper in en person åt gången och stämmer av ditt namn, student-id och språkcaféet du vill besöka. Ha därför gärna ditt student-id redo. Är du student/anställd vid universiteten inom CIVIS, UNAM i Mexico, HUFS i Sydkorea, Osaka universitet eller Leipzigs universitet? Mejla ditt universitets kontaktperson för att anmäla dig till våra språkcaféer:

Vi kan tyvärr inte erbjuda digitalt fika, så gör gärna en egen kopp 🍵☕️🥛. 

Klicka här för att komma till språkcaférummet.

Välkommen!

Är du intresserad av att leda språkcafé på ditt modersmål? Skicka ett mejl till info@sprakstudion.su.se!
 

Kom igång med Zoom

Först behöver du ladda ner Zoom. Klicka här för att se hur man skapar ett Zoom-konto och installerar programmet.

För att besöka våra digitala språkcaféer måste du ha mikrofon och kamera på. Vi rekommenderar även att du använder hörlurar eller headset. 

 

 

Är du intresserad av att leda ett café på ditt modersmål?

Foto: Språkstudion
Foto: Språkstudion

I början av varje termin håller vi ett informationsmöte för alla som är intresserade av att bli språkcafékoordinatorer.

Informationsmötet för vårterminen 2020 äger rum den 23:e januari. Om du inte har möjlighet att delta i mötet men är intresserad av att engagera dig som språkcafékoordinator är du varmt välkommen att höra av dig till oss via mejl eller telefon. Du kan även läsa mer här om rollen som språkcafékoordinator.