Ny upplaga av Växter & djur i Östersjön

Nu finns den efterlängtade fjärde upplagan av fälthandboken Växter & djur i Östersjön ute till försäljning. Utseendet känns igen men den har fått en ordentlig genomgång av experterna och tio nya arter har lagts till. Är du intresserad av livet under ytan i vårt unika innanhav är detta boken för dig!

Den första upplagan av boken kom ut redan 1999. Den har sedan förfinats och utökats genom åren och innehåller nu 44 sidor med över 200 arter. Arterna presenteras med fina akvareller indelade efter den miljö de oftast hittas i. Boken innehåller även en introduktion till Östersjöns särpräglade värld och de speciella levnadsförhållanden som råder där.

– Fälthandboken är mycket populär, och många har hört av sig sedan den sålde slut och frågat efter ett nytryck, säger Ulrika Brenner, vetenskapskommunikatör vid Stockholms universitets Östersjöcentrum, tillika redaktör för boken.

– Det unika med den är att du får blandningen av salt- och sötvattenarter, från Bottniska viken i norr till södra Östersjön, i samma bok. Och alla medverkande experter från lärosäten i norr till söder borgar för att urvalet och informationen är korrekt.

Boken finns till försäljning hos Stiftelsen Kompendieutgivning och kostar 125 kr, frakt tillkommer. Den är vattentålig och ringbunden för att kunna följa med på utflykten till stranden eller i båten.

Här kan du beställa fälthandboken Växter & djur i Östersjön

Mer om fälthandboken