Studera hos oss

Havet täcker 70 procent av jordens yta och omfattar allt från korallrev och djuphav till våra egna Östersjön och Västerhavet. Vid Stockholms universitet finns ett brett utbud av marina kurser som ger dig rätt förutsättningar för arbetslivet. Du kan också välja att läsa ett fullständigt program på kandidat- eller masternivå.

 

Utbildning nära forskningen

Vid Stockholms universitet bedrivs forskning i världsklass, vilket betyder att föreläsningar, fältmoment och labbar på universitetets kurser ges av forskare som är experter inom sitt ämne! Du kan studera exempelvis marinbiologi, havets geologi, geovetenskap eller oceanografi genom att gå ett kandidat- eller masterprogram. Det går också att läsa fristående kurser och skapa din egna examen. På flera institutioner erbjuds tvärvetenskapliga utbildningar. Marina studier på kandidat- eller masternivå vid Stockholms universitet gör dig väl förberedd för ett arbetsliv inom havsfrågor, men för den som vill fortsätta inom akademien finns möjlighet att söka en forskarutbildning. 


 

Undervisning med laboratorier och exkursioner i skärgårdsmiljö

Askölaboratoriet och de tillhörande fartygen utgör en samlingspunkt för de flesta kurser och program med marin inriktning vid Stockholms universitet. Här har forskning bedrivits i 60 år och många generationer studenter har fått lära sig grunderna i fältundersökningar och hur Östersjöns ekosystem fungerar. Flera av våra kurser erbjuder också fältmoment på vår systerstation Tjärnö vid västkusten. Tack vare de här resurserna får våra studenter en viktig och varmt uppskattad möjlighet att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken.

På denna sida