Vad kan studievägledaren hjälpa till med?

1. Du är här:
  3. Svenska som andraspråk
  4. Utbildning
  5. Studieinformation
  6. Studievägledning
  7. Vad kan studievägledaren hjälpa till med?

Vad kan studievägledaren hjälpa till med?

Vi erbjuder studievägledning för både dig som redan är student och för dig som funderar på att söka till någon utbildning hos oss.

Du kan bland annat få hjälp med följande

• vägledning och information om kurser och program inom ämnet svenska som andraspråk
  • antagnings- och behörighetsfrågor
  • studieproblem
  • frågor om att studera med funktionsnedsättning
  • tillgodoräknanden
  • studieuppehåll

Studievägledaren har tystnadsplikt

Studievägledaren har tystnadsplikt, så det som sägs förs inte vidare till någon annan. Om inte ditt problem kan lösas direkt, kan studievägledaren hänvisa dig vidare.

Om du har en funktionsnedsättning eller dyslexi

Har du en funktionsnedsättning eller dyslexi ska du alltid kontakta studievägledaren. Universitetet erbjuder hjälp centralt genom Särskilt pedagogiskt stöd/Studentavdelningen och Studie- och språkverkstaden.
Studera med funktionsnedsättning
Studie- och språkverkstaden

Kontakta våra studievägledare

Kontaktuppgifter till våra studievägledare inom svenska som andraspråk hittar du här: Studievägledare - SVA

Bokmärk och dela Tipsa
Grön bakgrund med texten "Vem vänder sig kurserna till?"
Blå bakgrund med texten "Vem får undervisa i svenska som andraspråk?"

Kontakt

Kontakta våra studievägledare och utbildningsadministratörer om du vill ha vägledning, mer information om kurser eller hjälp med t.ex. registrering, tillgodoräknande, dispens, med mera.