Evenemang och media /Conferences and media

IVIP Conferences and presentations

A collaboration between Stockholm University, University of Helsinki, University of Turku and the Institute for Language and Folklore.

Word bubbles in different shapes. Photo: hfng, MostPhotos

International conference. Languages, Nations, Cultures: Pluricentric Languages in Context(s), 2019

The conference will take place on 22–24 May, 2019, at Stockholm University, Frescati Campus.

The conference is hosted by The Department of Swedish Language and Multilingualism in collaboration with the research programme Interaction and Variation in Pluricentric Languages (IVIP).

IVIP Media appearances

Media appearances by the members in the project IVIP.

Marie Nelson håller tummarna Foto: Privat

Hur håller du tummarna för någon? Lyssna på radio

Inför finalen av Eurovision Song Contest var det många som höll tummarna för Benjamin Ingrosso. Men beroende på var du befinner dig kan lyckönskningar med fingrarna se annorlunda ut eller betyda något helt annat än vad du är van vid. Lyssna på språkforskaren Marie Nelson i Sveriges radio P4 Extra.

Finlandssvenska Sofie Henricson håller tummarna. Fotat via Skype med Photo Booth.

Håll koll på tummarna

Vi "håller tummarna" när vi hoppas att något ska gå bra. Men gesten kan göras på olika sätt, beroende på vilket språk du talar. Marie Nelson och Sofie Henricson håller tummarna i artikel i Språktidningen nr 4/2018.

En kvinna och en man sitter och diskuterar skrivet/ritat material. Photo: racorn, MostPhotos

Ny artikel. Kommunikativa mönster i Sverige och Finland

Hur framför handledare i Sverige och i Finland synpunkter på en students akademiska text? Hur bemöter studenten handledarens råd? Räcker ja eller okej som återkoppling på ett råd, eller krävs mer uppgraderade uttryck som jättesmart eller härligt? Artikel i Språkbruk av Sofie Henricson och Marie Nelson, IVIP.

Catrin Norrby. Foto: Pia Nordin

Professor och IVIP:s programledare