Stockholms universitet öppnar stegvis för campusaktiviteter, inledningsvis i mycket begränsad omfattning. Aktuell information på universitets huvudsajt: su.se/corona (öppnas i nytt fönster).

Genvägar inom denna sida: Om att hålla fysisk distans | Undervisning och examination vid institutionen | Sommartider – kontakt med studentexpeditioner och studievägledare | Dispens, studieuppehåll och tillgodoräknanden | FAQ: Vanliga frågor och svar

Håll avstånd 2 meter. Keep your distance 6 feet

Om att hålla fysisk distans

Universitetet har arbetat för att göra det möjligt att hålla fysisk distans för studenter och medarbetare. Bland annat ska inte för många människor kunna vistas i undervisningssalarna på samma gång.

Södra huset i Frescati, där Svefler har sin verksamhet, har tydligt markerade gångstråk för att alla ska kunna hålla distans. Det är mycket viktigt att alla respekterar dessa markeringar.

I lektionssalarna får lärare och studenter tillsammans tänka på att hålla avståndet och möblera om efter behov.

Hos oss på Svefler är institutionen låst på plan 5 och 6 på fredagar (och helger) under terminen (se öppettider). Kontakt med lärare och studentexpeditioner ska i första hand ske digitalt.

Vi har kraftigt begränsat antalet platser i våra egna undervisningssalar och kommer att agera om det blir för många samtidigt i korridorerna.

Schema

Undervisning och examination vid institutionen

Hösten 2020

Information om undervisning och examination under hösten 2020 finns i schemat för respektive kurs från och med 15 september.

Våren 2021

Information om undervisningen våren 2021 kommer senast den 15 december.

Observera att schemat är preliminärt, att andra halvan av terminen kommer att preciseras ytterligare i schemat och att våra planer ändras i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och rådande omständigheter.

Schema, se respektive kurs under:

Om att studera hemifrån, se universitets huvudsajt: su.se/studerahemifran (öppnas i nytt fönster).

Kontakt med studentexpeditioner och studievägledare

Institutionen är öppen (upplåst) måndag–torsdag på plan 3–6 och även fredagar på plan 3–4. Lördag–söndag är det låst.

Telefon- och besökstider studentexpeditioner och studievägledare

Exempel på formulär

Dispens, studieuppehåll och tillgodoräknanden

Om du behöver lämna in en blankett, skicka den inte med vanlig post utan spara eller skanna och mejla till kontaktpersonen som står på webbsidan eller i blanketten:

Dispens | Studieuppehåll | Tillgodoräknande

En massa frågetecken. Illustration: Zdenek Bohm, MostPhotos

FAQ: Vanliga frågor och svar

Se även universitets huvudsajt: su.se/corona (öppnas i nytt fönster).

Finns det handsprit i alla salar?

Universitetet ser till att det går att hålla god handhygien med tvål och vatten, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation. Det finns toaletter i nära anslutning till alla undervisningssalar. De ska städas ofta.

Vad ska jag göra om det inte ser städat ut på toaletten?

Gå till en annan toalett och säg till din lärare som felanmäler.

Finns det munskydd på SU?

Nej, det finns ännu så länge inga rekommendationer från Folkhälsomyndigheten att bära munskydd. Du kan använda det om du behöver.

Kommer det att vara lika många studenter som vanligt i Södra huset?

Det är få institutioner som har verksamhet på campus i början av hösten så det kommer att vara betydligt färre personer än vanligt som har undervisning i Södra huset.

Jag tillhör en riskgrupp och kan inte komma till universitetet men har ett campuspass på schemat, vad ska jag göra?

Kontakta din studentexpedition om det är campusundervisning på din kurs och du tillhör en riskgrupp.

Är universitetsbiblioteket öppet?

Från 24 augusti ska biblioteket vara öppet dagtid. Se deras webbplats för aktuell information. Stockholms universitetsbibliotek (öppnas i nytt fönster).

Kan man köpa något att äta på campus?

Ja, men utbud och öppettider är begränsade:
Lunch- och fikaställen (öppnas i nytt fönster).