1. Aktivera ditt universitetskonto efter den 9 augusti. Universitetskontot behöver du för att kunna registrera dig på kursen. Information om allt som rör universitetskontot finns på www.su.se/aktivera . När du har aktiverat ditt konto får du tillgång till Mina studier samt vår lärplattform Athena. Om du inte kan aktivera ditt konto behöver du hämta en engångskod hos infocenter.

2. Registrera dig på kursen. Logga in på https://www.student.ladok.se/student/loggain och gå till ”Aktuell utbildning” > ”Kommande”. Klicka på rutan ”Registrera” och bekräfta registreringen genom att klicka på rutan ”Registrera mig”.

Webbregistreringen är öppen mellan 9 och 19 augusti. Om du inte har möjlighet att registrera dig på kursen, kontakta studexp.sfs.svefler@su.se.
 

Athena

När du registrerat dig på kursen kan du logga in på vår lärplattform Athena. Där ska du göra ett gruppval senast den 24 augusti. Schema kommer att finnas på Athena, men du kan även se alla scheman på kurshemsidan.

Information om kursen, kursplan, litteraturlista och scheman hittar du på kurswebben. Läs också om att vara ny student här. Om du har frågor är du välkommen att kontakta studentexpeditionen.

 

Återbud

Vill du inte behålla din kursplats är det viktigt att du lämnar återbud så att vi har möjlighet att erbjuda platsen till en annan student. För att lämna återbud loggar du in på http://www.antagning.se och går till ”Mina sidor” och fliken ”Anmälan”.  Klicka på ”Lämna återbud” till höger om kursens namn. Vid nästa steg måste du klicka i rutan för ”Lämna återbud” och sedan ”Fortsätt och ”Bekräfta”. Det går inte att ångra ett återbud.
 

Fortsätta från Förberedande kurs till Behörighetsgivande kurs

För att kunna fortsätta på Behörighetsgivande kurs måste du ha klarat hela Förberedande kurs. Om du har klarat hela kursen kommer vi att registrera dig på Behörighetsgivande kurs. Kontakta Studentexpeditionen som kan hjälpa dig med registrering.