1. Aktivera ditt universitetskonto efter den 7:e augusti. Universitetskontot behöver du för att kunna registrera dig på kursen. Information om allt som rör universitetskontot finns på www.su.se/aktivera . När du har aktiverat ditt konto får du tillgång till Mina studier samt vår lärplattform Athena.

2. Registrera dig på kursen. Logga in på https://www.student.ladok.se/student/loggain och gå till ”Aktuell utbildning” > ”Kommande”. Klicka på rutan ”Registrera” och bekräfta registreringen genom att klicka på rutan ”Registrera mig”.

Webbregistreringen är öppen 7–21 augusti. Om du inte har möjlighet att registrera dig på kursen, kontakta studexp.sfs.svefler@su.se (sommarstängt mellan 11 juli och 12 augusti).

 

Athena

När du registrerat dig på kursen kan du logga in på vår lärplattform Athena. Där ska du göra ett gruppval senast den 21 augusti. Schema kommer att finnas på Athena, men du kan redan nu se alla scheman på kurshemsidan.

Information om kursen, kursplan, litteraturlista och scheman hittar du på kurswebben. Läs också Checklista för en lyckad terminsstart. Om du har frågor är du välkommen att kontakta studentexpeditionen (sommarstängt mellan 11 juli och 12 augusti).

 

Återbud

Vill du inte behålla din kursplats är det viktigt att du lämnar återbud så att vi har möjlighet att erbjuda platsen till en annan student. För att lämna återbud loggar du in på http://www.antagning.se och går till ”Mina sidor” och fliken ”Anmälan”.  Klicka på ”Lämna återbud” till höger om kursens namn. Vid nästa steg måste du klicka i rutan för ”Lämna återbud” och sedan ”Fortsätt och ”Bekräfta”. Det går inte att ångra ett återbud.

 

Fortsätta från Förberedande kurs till Behörighetsgivande kurs

För att kunna fortsätta Behörighetsgivande kurs måste du ha klarat hela Förberedande kurs. Om du har klarat hela kursen kan du följa stegen ovan. Om du ska göra omtentamen i augusti kan du inte registrera dig på kursen förrän alla poäng är inrapporterade i Ladok. Om poängen inte blivit registrerade innan sista dag för webbregistrering, kontakta studexp.sfs.svefler@su.se (sommarstängt mellan 11 juli och 12 augusti) så hjälper vi er bli registrerade på kursen.