Utbildning

  Svenska är så mycket mer än svenska

  Det finns många skäl att läsa svenska och därför erbjuder vi många olika slags kurser på olika nivåer inom områdena svenska, svenska som andraspråk och nordiska språk. Vi ger utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Vi ger även behörighetsgivande kurser i svenska som främmande språk.

  Blommor på campus. Foto: Per Larsson

  Sommarkurser 2019

  Andraspråksinlärning och tvåspråkig utveckling, 7,5 hp. Sök 20 feb.–15 mars.
  Språk, undervisning och lärande, 7,5 hp. Sök 20 feb.–15 mars.
  Tvåspråkighet och tvåspråkig utveckling hos barn, 7,5 hp. Sök 20 feb.–15 mars.
  NORDKURS sommarkurser. Åk till Danmark, Finland, Färöarna, Grönland, Island eller Norge. Sök senast 1 mars.

  Bazaren

  Bazaren i Stockholm Waterfront Congress Centre 21–22/2

  Kom och träffa Stockholms universitet på Bazaren i Kulturhuset där du kan prata med studievägledare, kommunikatörer, antagningshandläggare och språklärare under några intensiva men mycket givande dagar! Från vår institution kommer studievägledaren för Svenska som främmande språk.

  Pedagogiska priset.

  Nominera till Årets lärare 2019 – ett pris för bra undervisning. Nominera senast 15/3

  Har du en bra lärare som borde uppmärksammas för sin engagerande undervisning? Eller har du som anställd en kollega som gör framstående pedagogiska insatser? Du kan nominera fram till 15 mars.

  Hur gör man då, när man ska börja plugga?

  Fem ansikten på studenter

  Vad behöver man tänka på när man ska börja plugga – eller fortsätta? Hur söker man, när får man veta om man är antagen, finns det reservplatser, finns det datorplatser på universitetet, vad är studentkonto, kan man få hjälp om man har dyslexi, hur söker man efter litteratur hos biblioteket ... osv.???

  Studenter vid datorer

  Studieinformation

  Här hittar du information som rör studier hos oss på Institutionen för svenska och flerspråkighet, oavsett om du precis har börjat studera hos oss, eller om du har läst flera terminer.

  Ladok

  Registrering och reservupprop

  Välkommen som student hos oss. Inför terminsstarten måste du registrera dig. Det gäller oavsett om det är din första termin som student över huvud taget, eller den första terminen på kurs/program, eller termin två på en kurs som sträcker sig över två terminer.

  Modell över molekyler/nätverk

  Externa databaser, föreningar & nätverk

  Här har vi samlat länkar till intressanta webbplatser som har med språk att göra på olika sätt, och som ofta är kopplade till vår verksamhet här på Institutionen för svenska och flerspråkighet.

  Böcker i datorskärm. Books in a computer screen. Foto/Photo: Vlad Kochelaevskiy, MostPhotos

  Har du frågor om det svenska språket? Litteraturtips

  Här samlar vi tips på litteratur för dig som vill läsa språkvetenskaplig litteratur inför fördjupningsuppgifter, föredrag, självständiga arbeten eller av rent intresse – oavsett om du är student på universitetet, elev på grund- eller gymnasieskolan eller allmänt intresserad. De böcker och artiklar vi nämner kan ibland kräva uppmärksam läsning och är inte alltid så lätta, men inte omöjliga, att ta sig igenom.

  31 aug kalenderblad

  Terminstider

  Läsåret är indelat i två terminer som i sin tur är indelade i fyra perioder A–D. Höstterminen sträcker sig från slutet av augusti/början av september till mitten av januari, och vårterminen från mitten av januari till början av juni.