Språkkonsultprogrammet, 180 hp

På programmet utbildas konsulter i svenska språket. Språkkonsulter arbetar vid myndigheter, i organisationer och företag, och många är egna företagare. Teori och praktik kombineras genomgående i programmet och det ingår fyra praktikperioder. Programmet ges hos oss på Institutionen för svenska och flerspråkighet.

Språkkonsultprogrammet

 

Kandidatprogram i arbetslivskommunikation, 180 hp

Programmet innehåller kurser i svenska och engelska med fokus på ett flerspråkigt arbetsliv och egen kommunikativ förmåga i tal och skrift. Det ingår en en valbar praktikperiod, 22,5 hp. Programmet ges i samarbete med Engelska institutionen och du väljer svenska eller engelska som ditt huvudämne. Vår institution, Institutionen för svenska och flerspråkighet, är värdinstitution.

Kandidatprogram i arbetslivskommunikation

 

Kandidatprogram i moderna språk, 180 hp

Om du är intresserad av svenska och andra moderna språk kan du välja detta språkprogram som har en interkulturell prägel. Du läser ett språk som huvudämne – svenska eller ett annat modernt språk – och ägnar ytterligare en–två terminer åt breddning. Det kan ingå utlandsstudier och praktik. Programmet inleds med en gemensam introduktionstermin. Värdinstitution är Institutionen för spanska, portugisiska och latinamerikastudier.

Kandidatprogram i moderna språk