Studera utomlands

Svenskt pass Foto: Michael Erhardsson/MostPhotos

Studera utomlands

Att studera en eller två terminer utomlands är en fantastisk möjlighet för dig att prova på en ny akademisk miljö och öka din förståelse för andra länders kultur, språk och samhälle.

Logotyp Nordliks

Studera i Norden: Nordliks (Nordplus)

Det finns möjlighet att byta en termins studier i Stockholm mot en termin vid ett annat nordiskt universitet. Som student vid Institutionen för svenska och flerspråkighet har du mycket goda möjligheter att kunna åka på utbyte inom NORDLIKS, som är Nordiska ministerrådets program för lärare och studerande vid nordiska universitet och högskolor.

EU-flagga

Studera i Europa: Erasmus

Byt ut en termins studier i Stockholm mot en termin vid ett annat nordiskt universitet eller res till ett EU-land under en eller två terminer. Som student vid Institutionen för svenska och flerspråkighet har du mycket goda möjligheter att kunna åka på utbyte inom Nordplus eller Erasmus.

Nordkurs sommarkurser i Norden

Nordkurs flaggor

Vill du ha mer nordiska språk och nordisk litteratur i din utbildning? Då kan du åka till Danmark, Finland, Färöarna, Grönland, Island eller Norge på Nordkurs sommarkurs. Det är fantastisk möjlighet att få se våra grannländer på nära håll och samtidigt lära sig mer om Nordens språk och kulturer.

Lydia Lundgren. Foto: privat

Lydia Lundgren

Utbyteskoordinator

E-post: exchange.svefler@su.se

Telefonnummer och telefontider
Rum och besökstider
:
Utbyteskoordinator

 Nordkurs sommarkurser. Foto från Grenen, Skagen av Pia Nordin

FB Svefler

facebook