Vill studera

Möt några av våra nuvarande och tidigare studenter

Våra studenter har olika bakgrund och olika mål med det de studerar hos oss.

  • En del studerar för första gången, andra har en examen med sig i bagaget, och några börjar forska för att doktorera i svenska eller nordiska språk.
  • En del studerar heltid och arbetar extra, andra arbetar istället heltid och studerar kvällstid för att vidareutbilda sig.
  • Många kommer från andra länder och lär sig svenska för att kunna läsa vidare på universitetsnivå.

Läs om deras erfarenheter och låt dig inspireras.

Modell över molekyler/nätverk

Externa databaser, föreningar & nätverk

Här har vi samlat länkar till intressanta webbplatser som har med språk att göra på olika sätt, och som ofta är kopplade till vår verksamhet här på Institutionen för svenska och flerspråkighet.

Vill du studera hos oss?

Välkommen till Institutionen för svenska och flerspråkighet!

Två studenter sitter i fåtöljer och pluggar. Foto: Niklas Björling

Studieinformation

Här hittar du information som rör studier hos oss på Institutionen för svenska och flerspråkighet, oavsett om du precis har börjat studera hos oss, eller om du har läst flera terminer.

Utbildningskatalogens sökruta

Anmälan, antagning och antagningsstatistik

Till majoriteten av våra kurser på Institutionen för svenska och flerspråkighet söker du via antagning.se, men några av våra utbildningar har antagning via institutionen. Enklast är att söka via den webbaserade utbildningskatalogen.

Ung kille som hoppar av glädje. Foto: Dan Kosmayer/MostPhotos

Antagna och reserver

Här finns information om första och andra antagningen samt vad du ska göra om du är reserv hos Institutionen för svenska och flerspråkighet.

 Manlig student sitter i en fåtölj i halvprofil och småler mot kameran. Foto: Niklas Björling

Registrering och reservupprop

Välkommen till Institutionen för svenska och flerspråkighet (Svefler). När du har blivit antagen till en utbildning hos oss, kommer du att få mejl från någon av våra studievägledare eller kursadministratörer. I mejlet får du information om det du behöver veta inför kursstarten, t.ex. om registrering. Oftast mejlar vi dig efter den första antagningen, och efter den andra antagningen om du är nyantagen då.

Rullstol, ledsagare, braille, bokstavsorkan

Särskilt pedagogiskt stöd – om du har en funktionsnedsättning eller dyslexi

Är du student vid Stockholms universitet och har en funktionsnedsättning eller dyslexi? Då har du rätt till särskilt pedagogiskt stöd.

En ung trött person sitter skräddare och vilar sig mot en trave böcker. Foto: Dean Drobot/MostPhotos

Avbryta dina studier eller göra studieuppehåll

Om du avbryter en kurs eller ett program måste du anmäla avbrott till institutionen.

Illustration: MostPhotos, user 50435

Guider och filmer om informationssökning

Guiderna behandlar allt från vad du som ny student vid universitetet kan tänkas behöva, som att orientera dig i biblioteket, tolka kurslistan och hitta kurslitteratur, till tips för dig som skriver uppsats så som hur du söker vetenskapliga artiklar, hur du värderar källor och hanterar referenser. Som ett komplement till filmerna är du välkommen att få individuell hjälp vid söktorget och sökhandledningsbordet på plats i Frescatibiblioteket.

31 aug kalenderblad

Terminstider och periodindelning

Läsåret är indelat i två terminer som i sin tur är indelade i fyra perioder A–D. Höstterminen sträcker sig från slutet av augusti/början av september till mitten av januari, och vårterminen från mitten av januari till början av juni.