– Här får vi verktyg som man har användning för i sitt dagliga liv så väl som i jobbet. Det är en omfattande utbildning där varje kursavsnitt ger nya insikter. Jag har verkligen fått upp ögonen för neuropsykologi och hbtq-relaterade frågor. Målet är att läsa till legitimerad psykolog och på något sätt fokusera på att hjälpa barn.

Sammanhållningen i gruppen är fantastisk

– På Psykologprogrammet vid Stockholms universitet får vi värdefulla insatser av verksamma psykologer i form av föreläsningar och handledning. En del lärare är så otroligt inspirerande att man riktigt längtar efter deras föreläsningar. Vi varvar även teori med praktiska tillfällen och moment samt informationsdagar där vi får möta topp-psykologer. Klassen består av cirka 40 personer och sammanhållningen i gruppen är fantastisk. Vi umgås ibland lite väl mycket, både under lektionstid med grupparbeten och på fritiden.

Varje dag känns lustfylld

– Jag rekommenderar min utbildning varmt. Man lär känna sig själv lika mycket som man får verktyg att hjälpa andra. Det tar cirka fem år plus ett praktikår att bli legitimerad psykolog, vilket är lite tidskrävande. Det ställer lite krav på passion och fokus. Men eftersom ämnena är så otroligt spännande så känns varje dag ändå väldigt lustfylld. Dessutom är en utbildning från Stockholms universitet en kvalitetsstämpel i mitt CV.