I den här korta filmen berättar studentambassadören Daniella om uppdraget. Vill du hellre tillgodogöra dig innehållet i filmen via text hittar du all information nedan.

Inspirera och informera elever

Som studentambassadör inspirerar du till universitetsstudier genom att dela med dig av dina egna erfarenheter av utbildningsval, studier och studentliv. Du informerar om universitetsstudier och Stockholms universitet samt svarar på frågor vid skolbesök, utbildningsmässor och universitetets Öppet hus. Du deltar även vid välkomstdagar för nya studenter och andra typer av event som även innebär en del praktiska uppgifter.

Studentambassadör samtalar med besökare på mässa.

Socialt och givande extrajobb

Det är ett socialt och givande extrajobb där du får en god inblick i hur universitetet fungerar och möjlighet att knyta många kontakter. Du får stor erfarenhet av att hålla föredrag och möta människor med olika bakgrunder och drömmar. Uppdraget är avlönat.

Vi söker dig som:

  • är student vid Stockholms universitet (kurs eller program) och har minst ett år kvar av dina studier
  • är social, ansvarstagande och tycker om att prata inför stora grupper
  • brinner för din utbildning och vill inspirera andra att studera vidare
  • talar och förstår svenska på modersmålsnivå.

Vi ser gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Förberedande utbildning

Alla studentambassadörer genomgår en heldagsutbildning som bland annat ger grundläggande kunskaper om Stockholms universitet, om våra utbildningar och antagning, presentationsteknik, breddat deltagande och stöd- och servicefunktioner. Du får också träffa studentambassadörer som arbetat en tid och som delar med sig av sina erfarenheter.

Rekrytering av studentambassadörer görs 1-2 gånger per år och annonseras via universitetets olika kanaler.