Stockholms universitet

Stort intresse för karriärseminarium med Polisen

Den 30 oktober arrangerade den centrala studie- och karriärvägledningen vid Stockholms universitet ett karriärseminarium där representanter från Polismyndigheten berättade om möjligheterna till en karriär som civil inom Polisen.

Intresset för seminariet var stort och cirka 100 studenter deltog. Polisens tio representanter berättade om framtida rekryteringsbehov, tipsade om möjliga karriärvägar och svarade på frågor från deltagarna. 

Karriärseminarium med Polisen Foto: Stockholms universitet
 

Många olika kompetenser efterfrågas

Studenterna fick veta att Polisen ska bli 9 000 fler medarbetare fram till 2025 och att man inte behöver vara polisutbildad för att jobba inom myndigheten. En tredjedel av de 31 000 medarbetare som arbetar där idag är anställda med andra kompetenser. Just nu pågår en utökning av 350 nya medarbetare till området "Särskilt utsatta brottsoffer" som ska prioriteras framöver. Då behövs bland annat utredare, både polisutbildade och de som har andra utbildningar och erfarenheter. Annan kompetens som Polisen efterfrågar är till exempel beteendevetare, socionomer, kriminologer, personalvetare, statsvetare, kemister, molekylärbiologer, IT-forensiker, jurister, ekonomer, systemutvecklare, uppdragsledare, arkivarier, chefer med flera.

 

Att lyckas med sin ansökan

Karriärevenemang vid Stockholms universitet bjuder ofta på nyttiga tips om hur man kan gå tillväga för att lyckas med ansökningsprocessen. Så skedde även på seminariet den 30 oktober.
– Läs annonsen noga, utgå ifrån vilka kompetenser, förmågor och egenskaper som efterfrågas och försök ha ett "mottagarperspektiv", det vill säga beskriv det som är relevant för tjänsten i din ansökan, sa Polisens HR-partner Maria Björling. 

Karriärseminarium med Polisen Foto: Stockholms universitet

 

På denna sida