Stockholms universitet

Aktivera ditt universitetskonto

Inför terminsstart ska du gå in på webben för att aktivera ditt universitetskonto som du behöver för att få tillgång till universitetets alla IT-tjänster. 

Aktiveringen av universitetskonton öppnar tidigast den 5 augusti för höstterminen 2024 och den 29 april för sommarterminen 2024. En nyhet från och med höstterminen 2024 är att du kan aktivera ditt universitetskonto med BankID. Om du gör det får ditt konto automatiskt den högre tillitsnivå som krävs bland annat för att logga in i Ladok. När du har aktiverat ditt universitetskonto kommer du att tilldelas en e-postadress. För att du inte ska missa någon viktig information från universitetet eller din institution bör du använda den adressen i Office 365 för studenter, alternativt lägga till en eftersändning till en annan e-postadress som du aktivt använder.

Aktivera ditt universitetskonto här

 

Universitetskortet

Universitetskortet behöver du för att låna böcker på biblioteket, ställa dig i kö på utlånad litteratur, boka grupprum, och skriva ut/kopiera/skanna på universitetets centrala utskriftssystem Printomat.

Beställ ditt universitetskort här

 

Kurslitteratur, scheman med mera

Observera att du hittar information om scheman, kurslitteratur med mera på kurs- eller programsidan för din utbildning. Du kan söka fram den via su.se/utbildningskatalog. Där hittar du även kontaktuppgifter till din institution.

 

Om du saknar svenskt personnummer

Om du saknar svenskt personnummer behöver du aktivera med en engångskod.

Läs mer här om aktivering med engångskod (information på engelska)

 

Fullt sekretesskydd

Om du har skyddad identitet och har beviljats ett så kallat fullt sekretesskydd av UHR så kan du behöva aktivera ditt universitetskonto med en engångskod. Inför terminsstarten skickas en sådan kod till nya studenter som har fullt sekretesskydd. För mer information: alias@su.se

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post: info@su.se

För support på tjänsterna som beskrivs på sidan, se Serviceportalen

På denna sida