Stockholms universitet logo, länk till startsida

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter för att välkomna dig som är ny student till Stockholms universitet och introducera dig till livet som student. Programmet riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program* och sker både online och på plats på campus. Deltagandet är frivilligt.

*Information om din utbildning – som scheman, kurslitteratur, kontaktuppgifter till din institution med mera – hittar du på kurs- eller programsidan för din utbildning. Sök fram den via su.se/utbildningskatalog. Du som är ny lärarstudent hittar din information här: Ny lärarstudent.

Ny student – häng med oss på Instagram!

Under vecka 3 fokuserar vi på dig som är ny student på vår Instagramkanal. Ta del av värdefull information och användbara tips från oss och våra studenter. Följ oss redan nu på @stockholmuniversity för att inte missa något!

 

Digital introduktion: 13 januari kl. 10-12

På den här webbsidan kommer du att kunna lyssna till rektor Astrid Söderbergh Widding som hälsar välkommen. Du kommer också kunna träffa en studentpanel via Zoom och ställa alla dina frågor om livet som student vid Stockholms universitet. De olika stödfunktioner som finns för dig som student presenteras i form av korta filmer. Ingen anmälan.

[Länk till Digital introduktion publiceras senare]

 

Guidade turer på campus Frescati: 16 januari

Häng med på en tur för att upptäcka vårt huvudcampus Frescati. Du får övergripande information om de största byggnaderna och får veta vad som finns var. Turen tar cirka 45 minuter och går mestadels utomhus. Begränsat antal platser, anmälan krävs.

Anmäl dig till guidad tur

 

Välkomstmässa i Aula Magna: 18 januari kl. 12-16

Träffa ett stort antal kår- och fakultetsföreningar och få inspiration och tips för ett kul och givande studentliv. På mässan finns även flera av universitetets studentstödjande enheter för att svara på dina frågor inför studietiden. Ingen anmälan, fri entré.

Hitta hit

Ta tunnelbanans röda linje till stationen Universitetet. Du kan även ta buss 50 och gå av vid hållplatsen bredvid tunnelbanestationen. Via länken nedan ser du den cirka tre minuter långa promenaden därifrån till Aula Magnas huvudentré som ligger på Universitetsvägen 11. Tillgänglig entré till Aula Magna finns på Frescativägen 6.

Från stationen Universitetet till Aula Magnas huvudentré

 

Är du ny student och har en funktionsnedsättning?

Inför terminsstart (10-12 januari) arrangerar Särskilt pedagogiskt stöd ett informationspass samt en kurs för studenter med en varaktig funktionsnedsättning. Läs mer och anmäl dig via länken nedan.

Informationspass och introduktionskurs för studenter med funktionsnedsättning

Studenter sitter med datorer och böcker och studerar.
Foto: Niklas Björling
 

Övriga välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras även introduktionstillfällen av bland andra Biblioteket, Stockholms universitets studentkår (SUS) och Studie- och språkverkstaden. Läs mer om de olika evenemangen via länkarna nedan. Listan uppdateras löpande.

17/1: Studieteknik på universitetet — så gör du

18/1: Studieteknik på universitetet — så gör du

19/1: Upptäck biblioteket – din bästa studiekompis!

23/1: Webbinarium: Upptäck biblioteket – din bästa studiekompis!

 

Så får du en lyckad terminsstart

Via länken nedan hittar du viktig information, inklusive en checklista för nya studenter, som vi samlat inför terminsstart. 

En lyckad start

 

For new international students

If you are a newly admitted international student there are Welcome Activities specifically designed for you. Please see su.se/welcomeactivities.

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
valkomstaktiviteter@su.se

På denna sida