Stockholms universitet logo, länk till startsida

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter för att välkomna dig som är ny student till Stockholms universitet och introducera dig till livet som student. Programmet riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program* och sker både online och på plats på campus. Deltagandet är frivilligt.

*Information om din utbildning – som scheman, kurslitteratur, kontaktuppgifter till din institution med mera – hittar du på kurs- eller programsidan för din utbildning. Sök fram den via su.se/utbildningskatalog. Du som är ny lärarstudent hittar din information här: Ny lärarstudent.

Ny student - häng med oss på Instagram!

Under vecka 3 fokuserar vi på dig som är ny student på vår Instagramkanal. Ta del av värdefull information och användbara tips från oss och våra studenter. Följ oss redan nu på @stockholmuniversity för att inte missa något!

 

Digital introduktion: 13 januari kl. 10-12

På den här webbsidan kommer du att kunna lyssna till rektor Astrid Söderbergh Widding som hälsar välkommen. Du kommer också kunna träffa en studentpanel via Zoom och ställa alla dina frågor om livet som student vid Stockholms universitet. De olika stödfunktioner som finns för dig som student presenteras i form av korta filmer. Ingen anmälan.

[Länk till Digital introduktion publiceras senare]

Två studenter framför en dator på campus Albano.
Foto: Jens Olof Lasthein
 

Guidade turer på campus Frescati: 16 januari

Häng med på en tur för att upptäcka vårt huvudcampus Frescati. Du får övergripande information om de största byggnaderna och får veta vad som finns var. Turen tar cirka 45 minuter och går mestadels utomhus. Begränsat antal platser, anmälan krävs.

[Länk till anmälan samt klockslag publiceras längre fram]

 

Välkomstmässa i Aula Magna: 18 januari kl. 12-16

Träffa ett stort antal kår- och fakultetsföreningar och få inspiration och tips för ett kul och givande studentliv. På mässan finns även flera av universitetets studentstödjande enheter för att svara på dina frågor inför studietiden. Ingen anmälan, fri entré.

Mässa för nya studenter utanför Aula Magna.
Foto: Rickard Kihlström
 

Är du ny student och har en funktionsnedsättning?

Inför terminsstart arrangerar Särskilt pedagogiskt stöd ett informationspass samt en kurs för studenter med en varaktig funktionsnedsättning.

•    10 januari: informationspass för studenter med funktionsnedsättning

•    11–12 januari: ”Den goda starten”, kurs för studenter med funktionsnedsättning

 

Så får du en lyckad terminsstart

Via länken nedan hittar du viktig information, inklusive en checklista för nya studenter, som vi samlat inför terminsstart. 

En lyckad start

 

For new international students

If you are a newly admitted international student there are Welcome Activities specifically designed for you. Please see su.se/welcomeactivities.

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
valkomstaktiviteter@su.se

På denna sida