Stockholms universitet logo, länk till startsida

Digitala examensbevis

Från och med 1 juni 2019 utfärdar Stockholms universitet endast digitala examensbevis. Ett digitalt examensbevis innehåller samma information som ett examensbevis i pappersformat.

 

Information till dig som arbetsgivare/rekryterare

Alla digitala examensbevis från Stockholms universitet har två digitala signaturer och ett transaktionsnummer. Detta för att säkerställa att våra examensbevis signeras på ett säkert och juridiskt bindande sätt. Du kan genom att klicka på signaturerna och/eller transaktionsnumret kontrollera att dessa är giltiga. På verifieringssidan visas en grön banner om signaturen/transaktionsnumret är giltigt. Vår leverantör av e-signering är Adobe Sign.

Du kan även verifiera transaktionsnummer manuellt genom länken nedan.   

Verifiera transaktionsnummer

Om du har frågor om ett examensbevis är du alltid välkommen att kontakta Examensenheten vid Stockholms universitet, verification@su.se

 

Information till dig som student

Du tar emot ditt digitala examensbevis på e-post och kan skicka det vidare till arbetsgivare och andra lärosäten digitalt. Därmed undviks papperskopior, vidimering och skanning. Examensbeviset är en PDF/A-fil och innehåller e-signering. För att öppna examensbeviset på ett korrekt sätt ska du först ladda ner det på din dator och sedan öppna det med en PDF-läsare. Om du öppnar det med en PDF-redigerare, är risken att du inte kan öppna det eftersom dokumentet inte är tillåtet att redigera. 


Ditt examensbevis är inte lösenordskyddat. Frågar din dator ändå om ett lösenord, använder du fel typ av program, vänligen prova då istället en PDF-läsare. PDF-läsare kan laddas ner gratis från internet. Vill du eller någon annan verifiera ditt examensbevis klickar du på signaturen på bevisets förstasida. Du kan också klicka på signaturen eller transaktionsnumret på sista sidan på Diploma Supplement. På verifieringssidan visas en grön banner om signaturen/transaktionsnumret är giltigt. 


Skulle du tappa bort filen med ditt digitala examensbevis kan vi skicka den igen, kontakta oss på examen@su.se

 

Kontakta Examensenheten

E-post
Examen grundnivå och avancerad nivå:
examen@su.se

Examen forskarnivå
disputationer@su.se

Tillgodoräknande av utlandsstudier
transfer@su.se

Verifikationer
verification@su.se

Telefontid
Tisdag och torsdag 10.00-11.00
Telefon: 08-16 10 85

Mottagning endast efter tidsbokning
Boka tid via telefon eller e-post

Besöksadress: Studenthuset, Universitetsvägen 2 B, intill Södra huset.

På denna sida