Stockholms universitet

Datorplatser och skrivare

Det finns datorplatser som studenter kan använda i biblioteket i Frescati. Där finns även skrivare och kopieringsapparater.

Det finns inga centrala datorsalar, men i Frescatibiblioteket finns datorer att använda vid behov. Om du behöver kopiera, skanna eller skriva ut kan du använda någon av de Printomatskrivare som finns placerade på olika platser på campus. Dels i den tidigare datorsalen Lantis och dels i biblioteket. Du behöver ett universitetskort för att använda skrivarna och det finns en lista på publika skrivare på Mina utskrifter

Vissa institutioner har egna datorsalar och för att nyttja dessa kan du behöva särskilda koder eller inloggningsuppgifter. Dessa får du i förekommande fall av berörd institution.


 

Utskrifter, skanning och kopiering - Printomat

Universitetet har ett centralt system för utskrifter, skanning och kopiering. Systemet kallas Printomat och finns i alla centrala datorsalar samt i biblioteken. Du behöver ett aktivt universitetskonto samt universitetskortet för att använda systemet.

Printomat är ett så kallat ”follow me-print”-system. Det innebär att du skriver ut till en utskriftskö och kan sedan hämta ditt dokument var du vill på vilken kompatibel skrivare (Printomat) som helst i nätverket. Du loggar in på den maskin du vill skriva ut på med ditt universitetskort. 
Du kan även kopiera i färg eller svartvitt och skanna på samma maskin. Du skannar in en fil som skickas till dig med e-post.

För mer information logga in på Mina utskrifter (su.se/minautskrifter) där du kan:

  • se ditt aktuella utskriftssaldo
  • se din utskriftshistorik och transaktioner
  • se aktuell prislista
  • köpa utskrifter (betalning med Visa eller MasterCard)
  • se var det finns publika skrivare

Serviceportalen - guider och kunskapsartiklar

Köpvillkor för köp av utskrifter


 

Kontakt

För IT-support gå till su.se/serviceportalen

Där hittar du:

  • Svar på vanliga frågor
  • Formulär för fråga och felanmälan
  • Öppet dygnet runt

För brådskande ärenden ring Helpdesk

På denna sida