Stockholms universitet logo, länk till startsida

ArcGIS

På den här sidan hittar du instruktioner för hur du laddar ner och installerar ArcGIS. För att få åtkomst till viss information som auktoriseringskoder, krävs att du är registrerad i Ladok som aktiv student vid Stockholms universitet

Beskrivning Geografiskt informationssystem
Leverantör ESRI
Instruktion

För en beskrivning av hur du laddar ned en installationsfil och installerar programmet, se nedan.

Instruktionen innehåller dessutom information om hur du förnyar licens och avinstallerar.

Licensens giltighetstid 1 år från aktiveringsdag
Förnya licens Begär ny behörighetskod (se instruktion nedan)
Frågor/support Kontakta Helpdesk/ESRI support

Skapa konto

För att skapa ett ESRI account eller logga in med befintligt klicka här. Observera att du behöver använda dig av din @student.su.se adress och ej av din privata e-postadress. Om du har ett befintligt konto, men har glömt ditt lösenord, kan du kontakta supporten hos ESRI (tel: 0770-330690, eller e-post: support@esri.se)

När du har fyllt i alla uppgifter > välj Create an Account > du kommer nu att få ett e-postmeddelande från ESRI för aktivering av kontot. I e-postmeddelandet välj Activate Your Account. För att aktivera kontot behöver du ange följande uppgifter:

 • User Name
 • Password
 • Profile information
  • Organization = Stockholms universitet
  • Address = Universitetsvägen 10D
  • City = Stockholm
  • Country = Sweden
  • State, Provice or Region = Stockholm
  • Zip/Postal Code = 106 91
  • Phone = Ditt telefonnummer
 • Security Question

Slutligen ska du acceptera licensavtalet - Terms & conditions

Välj Create > därefter kan du logga in.

Installation och aktivering

Skicka ett e-postmeddelande till helpdesk@su.se för att få åtkomst till en auktoriseringskod för ArcGIS. Fyll sedan i denna i fältet för Enter Authorization Number, och klicka på Activate ArcGIS. När du har klickat på Activate kommer ett e-postmeddelande att skickas till dig med information om hur du använder din auktoriseringskod för att verifiera applikationen. I samma e-postmeddelande finns även uppgifter om hur du laddar ner ArcGIS via ditt konto hos ESRI. Observera att senaste version (10.8.1) inte finns tillgänglig via kontot, men går att ladda ner här.

Verifiera

Verifiera installationen genom att kontrollera att det går bra att starta programmet. Exakt hur du gör beror på vilken plattform du kör på. Om programmet inte startar, gör om installationen enligt beskrivningen ovan.

Det installerade programmet har full funktionalitet för ett (1) år från den dagen programmet aktiverades med hjälp av auktoriseringskoden.

Klicka här och gå in på ditt konto som du skapade när du gjorde din första installation av ArcGIS genom att klicka på I have an ESRI Account.

För att få åtkomst till en ny auktoriseringskod för ArcGIS skicka ett e-postmeddelande till helpdesk@su.se. Fyll därefter i denna i fältet för Enter Authorization Number, och klicka på Activate ArcGIS.

När du avslutar dina studier ska du avinstallera programmet. Exakt hur du gör beror på vilken plattform du kör på.

Support

För support kontakta ESRI via e-post, via telefon 0770-330690, eller på webben här.

Frågor?

Kontakta Helpdesk

 

På denna sida