Stockholms universitet logo, länk till startsida

Mathematica

Beskrivning Statistik
Leverantör Wolfram
Version
Windows OS X Linux
12.0 12.0 12.0
Distribution Detta program laddar du ned via leverantörerens webbplats
Instruktion

För en beskrivning av hur du laddar ned en installationsfil och installerar programmet, se instruktion nedan.

Instruktionen innehåller dessutom information om hur du förnyar licens och avinstallerar.

Licensens giltighetstid 28 september - 27 september
Förnya licens Begär ny aktiveringskod från leverantören (se instruktion nedan)
Frågor/support Kontakta Helpdesk/Wolfram support

Registrera konto hos leverantören

1. Gå till Wolfram, klicka Create Account, och skapa ett konto. När kontot är skapat, logga in med de nya kontouppgifterna. Notera att när du anger din e-postadress måste du använda din @student.su.se adress. När du är klar, klicka Create Wolfram ID.

2. Innan du kan använda kontot för att ladda ner programvara, måste du validera den e-postadress du angivit. Du får strax en e-post från leverantören Wolfram (om inte, kolla din skräppostmapp). Klicka på länken för att validera kontot. Du hamnar då på din kontosida.

3. Logga ut från ditt konto, och logga sedan in igen.

4. Nu ska du begära en s.k. aktiveringskod som knyts till ditt konto. Med hjälp av denna kod kommer du att kunna ladda ner programmet. För mer information om hur du begär en aktiveringskod, klicka här.

Ladda ner

Gå längst ner på sidan, välj plattform och klicka på Download (om du får en fråga om det är ok att ladda ner filen, klicka på ok). Nu startar nedladdningen av en stor fil (ca 1,3 GB) - det kommer att ta en stund.

Installera

Öppna den nedladdade filen (om du får en fråga om det är ok att ladda ner filen, klicka på ok). Nu startar installationen - det kommer att ta en stund. När installationen är klar, klicka på Finish.

Verifiera

Verifiera installationen genom att kontrollera att det går bra att starta programmet. Exakt hur du gör beror på vilken plattform du kör på. Första gången du startar programmet måste du ange aktiveringskoden och klicka Activate. Om programmet inte går att starta, gör om installationen enligt ovan. Du måste då leta upp det ställe dit nedladdningsfilen lagrades. Om du misslyckas med att hitta den nedladdade filen, så kan du upprepa nedladdningen enligt stegen ovan.

Upplåsning av tidsbegränsning

Det installerade programmet har full funktionalitet, men endast i femton kalenderdagar. Licensadministratören är notifierad om din nedladdning/installation och kommer inom några dagar att - under förutsättning att du är registrerad som aktiv student vid Stockholms universitet innevarande termin - förlänga giltighetstiden till nästa licensförnyelsetidpunkt. Du behöver inte göra något för att denna upplåsning ska ske.

Det installerade programmet har full funktionalitet, fram till årsdagen den 27 september. Med andra ord behöver din programvarulicens förnyas senast den 28 september. Du märker detta genom att du blir ombedd att ange en ny aktiveringskod. Om inte aktiveringskoden förnyas, senast årsdagen, kommer programmet ändå att fungera i ytterligare 30 dagar, men med meddelande om att aktiveringskoden behöver förnyas.

Så här genomför du förnyelsen:

1. Gå in på länken som finns angiven här.

2. Starta programmet och ange aktiveringskoden från mailet och klicka Activate.

3. Förnyelsen är nu klar.

När du avslutar dina studier, ska du avinstallera programmet. Exakt hur du gör beror på vilken plattform du kör på.

Support

För support kontakta Wolfram support.

Frågor?

Kontakta Helpdesk