Sida-alumn berättar om sina upplevelser i Nepal

tisdag 21 april 2020 15.00 – 15.45

Digitalt mötesrum

Presentation från Minor Field Studies (MFS)-alumn om hennes fältstudie i Nepal och nuvarande arbete inom Sida Alumni-programmet.

Vill du samla in data till din uppsats utomlands? Vill du spendera 8 veckor av fältarbete i ett låg- eller medelinkomstland? För att veta mer om det Sida-finansierade Minor Field Studies (MFS)-stipendieprogrammet uppmanas du att lyssna på MFS-alumnen Nora Ullman som nu arbetar som Sida-alumn och berättar om sina upplevelser i fält. 

Fältstudier i Nepal

Våren 2019 var Nora i Nepal och gjorde MFS-finansierade fältstudier för en kandidatuppsats i utvecklingsstudier. Under fältarbetet intervjuade Nora unga kvinnor på landsbygden i Nepal för en studie om kvinnors egenmakt. Under webbinariet kommer Nora dela med sig av sin historia och sina upplevelser från fältarbetet. Hon kommer även kunna ge tips och råd till dig som är intresserade av MFS-stipendiet.

Nora ingår nu i Sida Alumni-programmet, där före detta MFS-stipendiater har möjlighet att delta. I rollen som Sida-alumn kommer Nora, förutom erfarenheterna från fältstudierna i Nepal, även berätta om globala målen samt bistånd- och utvecklingsarbete och hur man efter sin MFS kan fortsätta med utvecklingsarbete genom Sida.

Detta är en utmärkt chans för dig att få inspiration inför ett MFS-stipendium samt en möjlighet att få svar på dina frågor från en före detta MFS-stipendiat!

Anmäl dig till inspirationsföreläsningen

Läs mer om MFS-programmet

Webbinarium via Zoom: hur fungerar det?

Vem som helst kan följa ett webbinarium som en gäst. Om du har frågor under webbinariets gång kan du ställa dem i chatten. Vi svarar gärna på alla dina frågor! Webbinariet kommer hållas i ett digitalt mötesrum via Zoom. Alla som registrerar sig kommer få en länk till det digitala mötesrummet dagen innan webbinariet.