Våga tala – INSTÄLLT 25 MARS

onsdag 25 mars 2020 14.30 – onsdag 22 april 2020 14.30

Studenthälsans mottagning i Studentpalatset, Norrtullsgatan 2

Gruppen ”Våga tala” vänder sig till dig som har talängslan, det vill säga en stark oro och osäkerhet inför att tala och framträda i olika gruppsammanhang.

För närvarande ställer Stockholms universitet in arrangemang med fler än 50 deltagare utifrån regeringens beslut. Ytterligare begräsningar och inställda arrangemang kan bli aktuella i närtid. Detta evenemang är inställt 25 mars. Skulle detta evenemang ställas in ytterligare kommer den här artikeln att uppdateras. Universitetets information till studenter och medarbetare om coronaviruset: su.se/corona

Ofta visar sig talängslan som en hög anspänning inför ett framträdande, starka kroppsliga obehagskänslor och en negativ självmedvetenhet under tiden samt tvivel och självkritiska tankar när det är över. Problem med talängslan är vanligt förekommande bland studenter och kan ofta innebära ett stort hinder i studierna.

En man talar inför en stor publik. Foto: Miquel Henriques/Unsplash

Fem kurstillfällen

I gruppen får du lära dig vad talängslan är, träna dig på ett möta obehaget samt hitta fungerande strategier och verktyg för att bättre kunna hantera dina utmaningar. Varje kurstillfälle är 2,5 timmar och vi träffas sammanlagt fem gånger samt vid ett uppföljningstillfälle längre fram under vårterminen. Det är viktigt att du har möjlighet att delta vid samtliga tillfällen då din medverkan är betydelsefull både för dig själv och gruppen. Deltagande i gruppen är kostnadsfritt. Välkommen!

Tid: Fem gånger under våren 2020. Onsdagar kl. 14.30–17:00.

Plats: Studentpalatset, Norrtullsgatan 2, Stockholm

  • Onsdag 25 mars
  • Onsdag 01 april
  • Onsdag 08 april
  • Onsdag 15 april
  • Onsdag 22 april
  • Onsdag 27 maj (uppföljning)

Anmälan

För att ta reda på om gruppen "Våga tala" passar för just dig och dina problem kommer du att få träffa någon av oss psykologer för ett individuellt samtal när du anmält intresse för att delta. Om du vill veta mer eller anmäla dig till gruppen, kontakta: 
Psykolog Susanna Bitter, tel: 08 16 28 22, e-post: susanna.bitter@su.se 
Psykolog Peter Candlert, tel: 08 674 77 03, e-post: peter.candlert@su.se

Läs mer om Studenthälsan