Stockholms universitet logo, länk till startsida

Nu börjar din lärarutbildning

Grattis till ditt val av utbildning. Du kommer att få enormt mycket kunskap och viktiga erfarenheter på vägen till ett av Sveriges viktigaste yrken.

 

Happy girl on sofa holding a book and looking up
Foto: Racorn, Mostphotos

Du som ska plugga till lärare eller förskollärare kan behöva lite särskild information. Den hittar du här. Varmt välkommen till Stockholms universitets lärarutbildningar!

För att ge dig en så bra start som möjligt på dina studier finns introduktionsdagar för olika lärarutbildningar. Ofta ligger de före terminsstarten, ibland även före de gemensamma välkomstaktiviteterna. Räkna därför med att börja dina studier veckan innan terminstart. 

Det har visat sig att de som deltar i introduktionsdagarna får det lättare att genomföra sina studier den första terminen. Därför är du varmt rekommenderad att delta om du har möjlighet, fast det inte är obligatoriskt. 

Aktuella tider och datum

Din programansvariga institution, som har ansvar för din lärarutbildning, lägger upp introduktionen för dig och dina nya studiekamrater.

Aktuella tider och datum för introduktionen på de olika lärarutbildningarna kommer att läggas upp här inför vårterminens start.

Kontakt

Kontaktinformation till studievägledarna som kan lärarutbildningar

Alla som börjar läsa vid Stockholms universitets välkomnas till universitetets gemensamma välkomstaktiviteter. Det är en bra start på dina studier och ger mycket värdefull information som du kan behöva så här i början av studierna!

Förutom seminarier brukar det arrangeras en mässa där du kan träffa flera av universitetets stödfunktioner, Stockholms universitets studentkår och studenter. Välkommen att delta på allt som passar in i det introduktionsschema du får från din programansvariga institution.

Aktuell länk till välkomstaktiviteterna finns i samband med terminens start.

Om universitetets gemensamma digitala Välkomstdag och andra välkomstaktiviteter

Att träffa andra lärarstudenter eller förskollärarstudenter under utbildningstiden är jätteviktigt för många. Sök dig till sammanhang där andra lärarstudenter träffas för att få kontakt med fler att lära känna, dela erfarenheter och ha kul med. Då bygger du också upp ett yrkesnätverk redan under studietiden, och det kan vara användbart längre fram. 

Som tur är finns Föreningen Lärarstudenterna. De arrangerar en Insparque för dig som är ny och snabbt vill lära känna fler människor. Som medlem får du dessutom tillgång till spelkvällar, föreläsningar, pluggstuga, träningstillfällen och Tisdagspub på Café Bojan hela terminen. 

Utöver dessa aktiviteter får du som medlem även möjlighet att utöva din lagstadgade rättighet i de olika studentråd som är kopplade till Föreningen lärarstudenterna.

Bli medlem i Föreningen Lärarstudenterna

Se programmet för Insparquen

Lärarstudenternas klubbmästeri

 

Tre tips för att bli en lärare som vågar göra skillnad. Anna och Philip delar med sig av sina erfarenheter till lärarstudenterna vid Stockholms universitet.

På denna sida