Stockholms universitet logo, länk till startsida

Engagera dig i studentlivet

Som student vid Stockholms universitet har du många möjligheter att leva ett rikt studentliv. I stort sett varje dag ordnas det aktiviteter för studenter av studenter, på och runt campus.

Om du vill kan du själv hålla i aktiviteter. Eller så går det bra att bara delta. Via den här sidan och dess länkar kan du utforska vilka evenemang, aktiviteter och föreningar som står till buds. Studenterna Molly Jansson och Mikael Åström delar med sig av sina tips och erfarenheter av studentlivet vid SU. Hoppas att du hittar det som passar just dig! 

 

Sociala aktiviteter på och runt campus

Tillsammans med kår- och fakultetsföreningar anordnar Stockholms universitets studentkår aktiviteter och evenemang på och runt campus. Studentkåren DISKs verksamhet riktar sig främst till studenter vid Institutionen för data- och systemvetenskap.

Vissa aktiviteter är öppna för alla studenter medan andra kräver att du är medlem i kåren eller föreningen.

Studentkåren ordnar kubb på Orientation Day. Foto: Niklas Björling
Foto: Niklas Björling
 

Gå med i en kårförening

En kårförening är en studentförening som är kopplad till kåren. Det finns ungefär 40 föreningar som omfattar en mängd olika ämnen och intressen. 

En del kårföreningar riktar sig specifikt till studenter på en viss utbildning, till exempel Föreningen Lärarstudenterna.

Läs mer om kårföreningar

 

 

Gå med i en fakultetsförening

En fakultetsförening är en studentförening med en särskild fakultets- eller ämnesanknytning. De ägnar sig åt sociala aktiviteter, till exempel studentpubar, spelkvällar, seminarier och arbetsmarknadsdagar. Det är i fakultetsföreningarnas lokaler som studentpubarna håller till.

Vid Stockholms universitet finns det fem fakultetsföreningar:

Juridiska föreningen
Humanistiska föreningen
Naturvetenskapliga föreningen
Samhällsvetenskapliga föreningen
Föreningen Ekonomerna

 

 

Håll dig uppdaterad om evenemang

Missa inte roliga och intressanta evenemang som ordnas för studenter! Läs mer på studentkårernas hemsidor och följ dem gärna på Facebook eller Instagram.

Se information på sus.su.se

Se information på disk.su.se

På denna sida