Stockholms universitet logo, länk till startsida

Varför Stockholms universitet?

Vill du skaffa dig en universitetsutbildning av högsta kvalitet och samtidigt leva ett roligt studentliv? Ha nära till intressanta arbetsgivare för att kunna nätverka och förbereda dig inför yrkeslivet? Då har du hittat rätt!

Hos oss undervisar lärare som ofta är forskare som du känner igen från media och andra sammanhang. För många av dem är mötet med studenterna en viktig och inspirerande del av jobbet. Här skapar forskare, lärare och studenter tillsammans ny kunskap för ett hållbart demokratiskt samhälle. 

Om du är intresserad av just miljö- och hållbarhetsfrågor finns det många kurser och program med hållbarhetsinriktning att välja mellan.

Läs mer om studier inom miljö- och hållbarhet

Ett par händer håller en jordglob.
Foto: Bill Oxford/Unsplash
 

Tio anledningar att välja SU

För att ge dig en överblick har vi gjort en lista över våra tio främsta anledningar att plugga här. Det breda utbildningsutbudet, forskningen i världsklass, studentlivet och så vidare – vad är viktigt för just dig?

su.se/tioanledningar

Studenter spelar såpafotboll.
Studentliv på campus Frescati. Foto: Ingmarie Andersson
 

Studie- och karriärvägledning

Tveka inte att ta kontakt med våra studie- och karriärvägledare för att bolla idéer och få hjälp att strukturera dina tankar kring studieval och karriär. Till den centrala vägledningen kan du vända dig för ett vägledningssamtal som utgår från dig som individ. 

su.se/studievagledning

Student hos en studie- och karriärvägledare.
Foto: Jens Olof Lasthein
 

Se vår campusfilm

Om du vill bekanta dig med våra olika campus och områden utspridda över Stockholm är ett tips att titta på vår campusfilm. Den är cirka nio minuter lång och ger dig en inblick i de olika miljöerna och vilka ämnen man läser var.

Se campusfilmen

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
studentavdelningen@su.se

På denna sida