Stockholms universitet logo, länk till startsida

Varför Stockholms universitet?

Vill du skaffa dig en universitetsutbildning av högsta kvalitet och samtidigt leva ett roligt studentliv? Ha nära till intressanta arbetsgivare för att kunna nätverka och förbereda dig inför yrkeslivet? Då har du hittat rätt!

Lärarna som undervisar här är ofta forskare som du känner igen från media och andra sammanhang. För många av dem är mötet med studenterna en viktig och inspirerande del av jobbet. Här skapar forskare, lärare och studenter tillsammans ny kunskap för ett hållbart demokratiskt samhälle. 

En grupp studenter på Söder en solig försommardag. Foto: Niklas Björling
 

Stor frihet att forma din utbildning

Vid Stockholms universitet har du stor frihet att forma dina studier precis som du vill. Du kan välja bland 300 program och 1700 kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Våra kunniga studie- och karriärvägledare bollar gärna tankar och idéer med dig så att du hittar rätt bland alla utbildningar.

Att läsa i Stockholm innebär att ha nära till Sveriges största arbetsmarknad och viktiga beslutsfattande organ. Det kan du ha stor nytta av om du vill jobba extra under studierna, göra examensarbete och knyta nyttiga kontakter inför framtiden. 

 

Aktiviteter på campus och utanför

För dig som vill leva ett aktivt studentliv anordnas det i stort sett varje dag aktiviteter för studenter, av studenter, på Stockholms universitet genom studentkårer, kår- och fakultetsföreningar samt klubbmästerier. 

I Stockholm har du nära till både storstadspulsen samt vattnet och naturen. Här väljer du själv vilket studentliv du vill ha. 

 

Se vår campusfilm

Om du vill bekanta dig med våra olika campus och områden utspridda över Stockholm är ett tips att titta på vår campusfilm. Den är cirka nio minuter lång och ger dig en inblick i de olika miljöerna och vilka ämnen man läser var.

Se campusfilmen

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
studentavdelningen@su.se

På denna sida