Stockholms universitet logo, länk till startsida

Fler ansökningar till internationella program och kurser

Fler studenter söker internationella masterprogram våren 2021, och för Stockholms universitet ökar sökande till internationella kurser och program på grundnivå med 24,3 procent. Det visar den senaste statistiken från UHR.

Antalet sökande till svenska lärosätens internationella masterprogram våren 2021 ökar med 21,5 procent, från 2 361 våren 2020 till 2 869. Samtidigt söker något färre till internationella kurser och program på grundnivå totalt sett i Sverige våren 2021, från 4 721 till 4 565 (-3,3 procent).

Stockholms universitet på plats två

Däremot tillhör Stockholms universitet de sex lärosäten som får fler sökande till internationella kurser och program på grundnivå. Stockholms universitet ligger på plats två efter Linnéuniversitetet med 517 sökande i första hand, en ökning med 24,3 procent sedan våren 2020.

Urval sker i oktober

Nästa steg i antagningsprocessen är urvalet – de sökande till internationella kurser och program på grundnivå får sina antagningsbesked den 8 oktober, sökande till internationella masterprogram får veta om de blivit antagna en vecka senare, den 16 oktober.

Läs mer om statistiken hos UHR