Stockholms universitet logo, länk till startsida

Stockholms universitet bjuder in till virtuell karriärmässa med tre andra lärosäten

Den 9 juni går Swedish Graduate Career Match av stapeln. Den virtuella karriärmässan är ett samarbete mellan Stockholms universitet, Lunds universitet, Örebro universitet och Södertörns högskola, och syftar till att studenter ska komma i kontakt med framtida arbetsgivare.

- Den rådande situationen i samhället gör att det är svårare än vanligt att ta sig in på arbetsmarknaden. Genom att medverka på mässan vill vi underlätta för våra studenter att få den där första kontakten med presumtiva arbetsgivare, säger Jerker Dahne, chef för Studentavdelningen vid Stockholms universitet.

Han förklarar att universitetet, så snart det stod klart att undervisning och övrig verksamhet skulle bedrivas digitalt under våren, genast började titta på olika digitala alternativ till fysiska evenemang och aktiviteter. När möjligheten att vara med på Swedish Graduate Career Match dök upp tvekade man inte att tacka ja.

- Mässan anordnas av Graduateland, ett företag vi samarbetar med sedan tidigare, berättar Jerker Dahne. Sedan har vi våra egna studie- och karriärvägledare som är engagerade i vårt deltagande och som vanligt finns till hands för stöd och vägledning kring karriärfrågor.

Swedish Graduate Career Match riktar sig till alla studenter och nyexaminerade. Evenemanget vänder sig även till företag och organisationer i hela landet som erbjuder minst ett jobb. Det kan röra sig om ett sommarjobb för en student eller en tillsvidareanställning för en nybliven alumn.

Den virtuella mässan äger rum klockan 13-16 den 9 juni.

Läs mer och anmäl dig till Swedish Graduate Career Match

Körsbärsblommorna på SU. Foto: Jens Isinger Carlgren
Foto: Jens Isinger Carlgren.