Egentligen tidigare studenter

Bildplatta - tidigare videoklipp

Filmer från tidigare studenter

 • Sepehr studerar marinbiologi vid Stockholms universitet Hur är det att plugga marinbiologi? Fråga mig! Hej! Jag heter Sepehr och studerar marinbiologi. Om du, som mig, är intresserad av att utforska allt som haven döljer kanske marinbiologi är något för dig? Om du vill veta mer om universitetet, programmet eller allt möjligt så kan du kontakta mig och få svar på dina frågor!
 • Johan studerar på förskollärarprogrammet vid Stockholms universitet Hur är det att läsa till förskollärare? Fråga mig! Hej! Jag heter Johan och jag läser förskollärarprogrammet på Stockholms universitet. Förskolan är en spännande värld där barnens intressen och lekar står i fokus för deras utforskande och lärande. Har du frågor om förskollärarprogrammet får du gärna fråga mig!
 • Erik Fråga mig om studier i idéhistoria och historia! Hej! Jag heter Erik, och jag läser just nu min master i idéhistoria. Är du nyfiken på vad man gör när man läser idéhistoria, eller bara fundersam på hur det är att plugga vid SU? Kika på videon nedan, och ställ sedan alla frågor du kan komma på!
 • Sanas studerar företagsekonomi vid Stockholms universitet Hur är det att plugga Företagsekonomi? Hej! Jag heter Sanaz och pluggar företagsekonomi. Jag valde företagsekonomi eftersom det ger en bred överblick över hur samhället, organisationer och ekonomi samverkar, där en sedan får välja en intressant inriktning. Fråga mig så berättar jag hur allt hänger ihop!
 • Joakim Hur är det att studera matematik? Hej, jag heter Joakim och studerar på masterprogrammet i matematik som är en gemensam utbildning för KTH och Stockholms universitet. Innan dess gick jag kandidatprogrammet på Stockholms universitet. Tveka inte att fråga om du har några funderingar kring hur det är att vara matematikstuderande!
 • Karin Hur är det att läsa grundlärarprogrammet? Hej! Karin heter jag och läser Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, ingång Bild och form. Vill du veta mer om programmet, hur det är att studera när en är 30+ och har barn eller varför jag tycker att normkritisk pedagogik är så viktigt på fritidshem? Se min video och ta del av frågor och svar nedan!
 • Jenny Hur är det att plugga tyska? Hej! Jag heter Jenny och pluggar en fristående kurs i tyska här på universitet. Jag valde en kurs för att känna på hur universitetsplugget är och för att underhålla min tyska efter att ha studerat språket utomlands. Har du frågor om hur det är att läsa enstaka kurser eller tyska? Fråga mig så svarar jag dig mer än gärna!
 • Moa Fråga mig om hur det är att läsa juridik! Hej! Jag heter Moa och läser på juristprogrammet. Jag tycker att juridik är spännande och är mycket nöjd med mitt val av utbildning. Om du har frågor om juristprogrammet är du varmt välkommen att kontakta mig!
 • Tannaz Hur är det att plugga journalistik? Mitt namn är Tannaz och jag läser sista året på masterprogrammet i journalistik. Intresse för vad som sker i världen, intervjuteknik och att på ett kreativt sätt få leka med ord är vad som motiverade mitt val av utbildning. Kanske är det ett intresse som jag delar med dig? Har du frågor om hur det är att vara journaliststudent är du välkommen att ställa dem till mig här nedan.
 • Anna Hur är det att läsa molekylärbiologi? Hej! Jag heter Anna och jag studerar Molekylärbiologi. Efter karriär och barn bytte jag bana för att ägna mig åt mitt största intresse. Är du nyfiken på molekylär biologi? Eller hur det är att studera med barn? Fråga mig!
 • Heidi Hur är det att studera lingvistik? Hej på er! Mitt namn är Heidi och med anledning av mitt stora intresse för världens alla språk studerar jag lingvistik på Stockholms universitet. Om du har några frågor eller funderingar kring studier i lingvistik, eller något annat som rör studier vid Stockholms universitet får du gärna fråga mig!
 • Johan Fråga mig om hur det är att läsa till ämneslärare! Hej! Jag heter Johan och jag pluggar till ämneslärare i samhällskunskap och historia. Om du har några frågor eller funderingar kring varför man ska läsa till gymnasielärare, hur det funkar, praktik, att flytta till Stockholm - eller annat som du undrar över, fråga mig!
 • Jeanette Hur är det att studera analytisk kemi? Hej! Jag heter Jeanette och läser masterprogrammet i analytisk kemi efter att blivit klar med kandidatprogrammet i kemi. Vill du veta hur det är att studera kemi på universitetet? Fråga mig vetja!
 • Magnus Hur är det att plugga statistik? Hej! Jag heter Magnus och läser masterprogrammet i statistik. Till skillnad mot vad många tror så är statistik väldigt intressant och mycket användbart. Arbetsmarknaden ser bra ut och det går att kombinera med många olika ämnen. Jag svarar gärna på dina frågor kring hur det är att plugga statistik här på Stockholms Universitet så tveka inte att kontakta mig!
 • Yasamin Hur är det att plugga på socionomprogrammet? Hej! Yasamin här, mitt brinnande engagemang för människors välmående ledde mig in på Socionomprogrammet. En bred utbildning där man kan arbeta inom väldigt många olika områden, men där den gemensamma nämnaren är socialt arbete, ett arbete för människans rättigheter och möjligheter till ett bättre liv. Funderar du över något? Fråga mig!
 • Fanny Hur är det att läsa geovetenskap? Hej! Jag heter Fanny och studerar geovetenskap. Efter flera års jobbande, förvirring och påbörjande av andra studier, hittade jag äntligen det här programmet. Jag svarar gärna på frågor, eftersom jag själv hade massa innan jag började här. Så fråga på!
 • Maria studerar på förskollärarprogrammet vid Stockholms universitet Hur är det att studera till förskollärare? Hej, Jag heter Maria och studerar förskollärarprogrammet på Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen på Stockholms universitet.
 • Tobias läser psykologi vid Stockholms universitet Hur det är att läsa psykologi? Hej! Jag heter Tobias och jag läser till psykolog på Stockholms universitet.
 • Frida pluggar teatervetenskap vid Stockholms universitet Hur är det att läsa teatervetenskap? Hej! Jag heter Frida och har ett starkt intresse för teater. Detta fick mig att börja studera Teatervetenskap på Stockholms Universitet. Vill du också ha en chans att fördjupa dig i teater?
 • Jenny läser till grundlärare 4-6 vid Stockholms universitet Fråga mig om hur det är att läsa till grundlärare årskurs 4-6 Hej mitt namn är Jenny och studerar grundlärarprogrammet inriktning åk 4-6. Att ta steget till att börja studera var en investering för min framtid men ett stort steg som innebar en stor omställning med flytt från en liten ort och med familj. Men det var det bästa steg jag gjort och jag ångrar inget idag.
 • Ruben läser biologi vid Stockholms universitet Hur är det att läsa biologi? Ruben heter jag och jag har alltid varit intresserad av naturen och organismerna som lever i den. Därför pluggar jag biologi.
 • Tommy läser mångfaldsstudier vid Stockholms universitet Hur är det att läsa mångfaldsstudier? Hej! Jag heter Tommy och läser mångfaldsstudier. Jag valde det för att jag bättre vill förstå vad som händer omkring mig och i världen, och hur det påverkar människor i olika situationer.
 • Johanna student kemi vid Stockholms universitet Hur är det att plugga kemi? Hej! Jag heter Johanna och går en master i miljö- och hälsoskydd, men började först med en kandidatexamen i kemi.
 • Maira studerar nutrition vid Stockholms universitet Hur är det att läsa nutrition? Hallå där! Maira heter jag och läser nutrition.
 • Linnea läser statskunskap vid Stockholms universitet Hur är det att läsa Statsvetenskap? Hej! Jag heter Linnea och pluggar statsvetenskap. Vill du veta hur det är att studera politik? Vad jag vill jobba med? Eller hur det är att plugga på Stockholms universitet?
Puff - länk till webbsidan kontakta våra studievägledare
Puff - länk till studera med funktionsnedsättning
Puff - tidigare studenters videoklipp