Jag studerar kandidatprogrammet i musikvetenskapInstitutionen för kultur och estetik.

 

FRÅGOR OCH SVAR:

 

 

ARBETSMARKNADEN FÖR MUSIKKOMMUNIKATÖRER

Fråga: Hej Alexander! Hur ser arbetsmarknaden ut för musikkommunikatörer? /Niko  

Svar: Hej Niko! Vad roligt att du är nyfiken på musikkommunikation! Det är ett väldigt brett ämne, och man kan jobba inom allt från kultur inom t.ex. kommun till sociala media ansvarig för ett skivbolag. I allmänhet ser arbetsmarknaden ganska bra ut för de som är intresserade av digitala medier, då det är något som ständigt utvecklas och som får mer och mer plats inom företag och organisationer.

Det flesta jobb inom musikbranschen handlar dock fortfarande om att man måste känna rätt människor vid rätt tidpunkt. Därför är det väldigt positivt att kandidaten med inriktning på musikkommunikatör faktiskt har en praktikperiod i det tredje året, som är till just för att knyta kontakter inom arbetslivet. Dessutom är det spännande att se hur olika alla inom kandidatklassen har valt att inrikta sig! 

Hoppas du fick svar på din fråga! Mvh, Alexander

____________________________________________________

EXPERT PÅ U2?

Fråga: Hej! Skulle vilja veta om det finns någon på institutionen som bland annat är expert på U2? /Oscar

Svar: Hej Oscar! Först och främst tycker jag det är roligt att du är intresserad av musikvetenskapen på SU! Jag kan tyvärr inte direkt svara på din fråga om det är någon av de som undervisar som är expert på just U2.  Alla våra föreläsare är dock väldigt duktiga på de områden inom musikvetenskapen som de valt att fokusera på, och man täcker upp många olika områden av musik.  

Jag tror att kursen i populärmusik efter 1900 skulle vara intressant för dig, då tar man bland annat upp rock och pop-historien, och där är ju U2 ett band som självklart är värt att nämna, eller hur? Hoppas du fick svar på din fråga! Mvh Alexander 

__________________________________________________________________