Jag studerar på Förskollärarprogrammet vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen. Besök även lärarutbildningsportalen för mer information.

 

 

FRÅGOR OCH SVAR:

 

UTMANINGAR UNDER UTBILDNINGEN

Fråga: Hej! Du är snart klar med förskollärarprogrammet och jag undrar vad som har varit mest utmanande under utbildningens gång?

Svar: Hej och tack för din fråga! Det som har varit mest utmanande under utbildningens gång, när det gäller den personliga biten, var att kunna utveckla en studieteknik som passar just mig till och börja med. Däremot när det handlar om utbildningen i sig så var det en utmaning att kunna sätta på sig någon typ av ''glasögon'' som gör det möjligt att kunna se olika scenarion utifrån olika perspektiv. Jag tycker att det är bra för en att kunna se en sak på många olika sätt med hjälp av teorier och akademiska kunskaper vilket man senare kan använda sig utav även i arbetslivet.

För att kunna få hjälp med dina studiestrategier skulle Stockholms universitets studie- och språkverkstad kunna vara till hjälp. Här nedan finner du en länk där du kan läsa mer: 

https://www.su.se/utbildning/studie-och-språkverkstaden 

Du kan även få inblick på hur studiegången för förskollärarprogrammet ser ut genom denna länk:

https://www.buv.su.se/utbildning/alla-utbildningar/program/förskollärarprogrammet

Mvh Kubra Cemre Akdag 

____________________________________________________________